sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Tasoituksia

Väliseinät ja katot on yläkerrassa levytetty loppuun ja tasoittajat ovat aloittaneet työnsä. Kattojen roiskepinnat ovat valmiina, seiniin on ruiskutettu massa ja seinäpinnat odottavat hiontaa ja pohjamaalausta. Valtava muutos on tapahtunut muutamassa päivässä, kun ruskea kipsilevy on ruiskutettu piiloon. Paljon on tullut lisää valoa ja tilan tuntua. Pohjamaalauksen jälkeen pääsemme itse maalauspuuhiin. Kovin turvallisella harmaa-valkoinen -linjalla varmasti yhteisiä tiloja maalailemme, mutta lapsilla on toiveissa ainakin mustaa ja greipin keltaista.


Eevi yläkerrassa keittiön päätyseinän luona. 


Olohuoneen järvelle päin avautuvat ikkunat muovitettuina.

Oikealla kuvassa takka ruiskutusten ajaksi huputettuna. Takkaan olemme valtavan ihastuneita ja malttamattomana odottelemme, että saamme luukut paikoilleen ja pääsemme virittelemään tulia. Takka avautuu sekä keittiö-ruokailutilaan että olohuoneeseen. Tämä kuva on olohuoneesta päin otettu.


Alunperin meidän oli tarkoitus ostaa valmistakka ja pyysimme tarjoukset Linnatulen Annasta ja Uuniseppien Alppi-uunista. Kuitenkin paikan päällä muurattu takka alkoi jossakin vaiheessa kovasti houkuttaa ja löysimme loistavan kittiläläisen käsityöläisen, joka toteutti takkamme toiveidemme mukaan. Ainakin vielä tässä vaiheessa, kun ensimmäisiä tulia ei ole vielä viritelty, voidaan puhua varsinaisesta Ammattilaisesta, jonka käden jälkeä ei voinut kuin ihailla. Alla kuva takasta muurauksen ollessa vielä kesken...



                                          ja ennen huputusta keittiöstä päin kuvattuna.

Vähän epäselviä kuvia kamerakännykällä huonossa valossa otettuna, mutta antavat jonkinlaisen käsityksen lopputuloksesta.Valtavan suurihan siitä lopulta tuli ja luulisi, että sen merkitys talon lämmittämisen kannalta on merkittävä.

Ensi viikolla on tarkoitus saada loppuun alakerran väliseinä- ja kattolevytykset ja viikon päästä sielläkin alkavat sitten tasoitustyöt. Alakerta on tällä hetkellä kovin synkkä ja pimeä kivi- ja kipsilevyseinineen eikä siitä ole edes kuvia huvittanut ottaa. Fiilistelemme vain yläkerrassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti