keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ammuskelua

Meillä on nyt muutaman viikon ajan ammuskeltu ympäri pihamaata usean pojan voimin. Aseet koko joukolle rakentamisesta yli jääneistä palikoista valmistaa keskimmäisemme Aatu.  Aseita on moneen lähtöön ja erilaisiin tarpeisiin. 
Tämä yksitoiminen tarkkuuspistooli on tarkoitettu kaksintaisteluihin ja nopeaan lähitaisteluun. Aseessa käytetään ammuksina kuminauhoja. Aseen liipaisin on puolen sentin paksuinen ohut puukappale, joka on kiinnitetty naulalla aseen runkoon. Laukaisin nostaa kuminauhan uomasta ja se sinkoutuu eteenpäin kohti vastustajaa.


Jousipyssy on tehty pihlajanrungosta ja pakettinarusta. Ammuksina tässä käytetään äidin kukkakeppejä. Nuolien terät valmistetaan teräväksi hiotuista peltikaton palasista. Nämä aseet ammuksineen eivät sovellu pihataistoihin ja niiden käyttöön onkin tiukat säännöt.


Alla näkyvä hernepyssy on tehty sähköjohdon suojaputkesta ja kumihanskan sormesta. Ne on teipattu yhteen ilmastointiteipillä ja erkalla. Ammuksiksi tähän aseeseen kelpaavat pihlajanmarjat ja herneet. Onpa niihin kokeiltu kukkapenkissä kasvavia ja syötäväksi tarkoitettuja raakoja aroniamarjojakin:)

Tämä ase ei sovellu myöskään pihataistoihin. Ase on valmistettu kakkoskakkosesta, pihlajanrungosta ja pakettinaruista. Runkoon on kaiverrettu ura suorapäätaltalla, kourutalttaa odotellessa:) Aseen nimi on varsijousi.
Tämä harrastus on mukaansa tempaava. Inspiraation iskiessä viime viikonloppunakin äitiä auttamassa ollut insinöörin alku hävisi hiljaa omiin puuhiinsa. Löytyi varaston lattialta isin työkalupakin vierestä kyykkimästä. Hyvä harrastus. Yhdistää luovan käsillä tekemisen ja liikunnallisen ulkona olemisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti