sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Tontilla tapahtunut lokakuusta toukokuuhun

Lokakuussa saimme kaupungilta maisematyöluvan ja pääsimme metsurihommiin. Minun ajatuksenani oli, että asiansa osaavat metsurit kävisivät muutamana päivänä rehkimässä tontilla puita kaataen ja koura-auto kätevästi nostaisi suuret tukit auton lavalle sahalle kuljetettavaksi ja oksat pois vietäviksi. Toisin kuitenkin kävi ja nautimme perheen kanssa nuotion lämmöstä puita "leppeästi" kosteassa syyssäässä kaadellen ja oksia pitkin tonttia kasoihin kuljetellen. Puunkaatoon asiantuntevaa apua saimme nuorimmaisemme kummisedältä, koska ihan pelkällä innokkuudella eivät puut olisi oikeaan suuntaan osuneet.



Pari viikkoa puunkaatourakan jälkeen satoi lumi ja työt tontilla seisahtuivat talveksi. Suurimmat tukit haettiin traktorilla lähisahalle, jossa niistä talven aikana sahattiin lautaa ja varasto/autokatosrakennuksen runkopuut.  Aikaisen lumen tulon vuoksi tontille jäi vielä kevättä odottelemaan  monta havu- ja puukasaa.

Maaliskuun lopulla palasimme tontille kaatamaan viimeisiä puita ja tuolloin saatoimme vain muistella, mitä lumen alta paljastuu. Halkopino mäen päällä muistutti syksyn aherruksesta.





Viimeiset puut kaatuivat omin voimin ja huhtikuun lopussa lumien sulettua pääsimme raivaamaan oksat tontilta.  Kannustalo-kyltti on jo tontin laidassa merkkinä projektin alkamisesta  ja rakennuslupakin jo tässä vaiheessa selvä. Ihanasti muuten paistaa aurinko tontille vielä illallakin.


Kun tontilta oli suurimmat oksat kuljetettu pois, aloitti kaivinkoneurakoitsija toukokuun alussa maanpinnan kuorimisen. Melkoinen määrä kantoja vietiin pois ja kiviä kasattiin tontin etureunaan pengerrysten tekoa odottelemaan. Hieman haikeana katselin tätä melko karulta näyttävää aiemmin niin sammaleista kuusikkoa, mutta onneksi sammalta ja metsänpohjaa jäi mäen päälle ja takarinteeseen vielä ihan reilusti.



Nyt, kun maa on nyt tontilta kuorittu ja irtomaa kasattu tontin etureunaan, pääsee pommimies räjäyttelemään kalliota talon alta. Kovin mittavia räjäytyksiä ei tontillamme tarvitse tehdä, vaan talo rakennetaan ikään kuin kallion syliin. Alla olevassa kuvassa oikealla pommimiehen jo tontille kuljettamat räjäytysmatot. Huomenna sitten pamahtaa! Kovasti ja innolla odotan, millaisia lohkareita syntyy kivipengerrysten tekoa varten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti