maanantai 9. huhtikuuta 2012

Nimetön huone alakerrassa


 Ihana pääsiäisloma on miltei takana ja mieli levännyt. Ilmat olivat täällä itäisessä Suomessa loistavat ja nautimme hyvästä seurasta ja ulkoilusta järven äärellä monella tapaa; puissa kiipeillen, luontotaiteillen, hiihtäen, pilkkien, mäkeä laskien, rannalla saunoen ja hurjimmat avannossakin pulahtaen. Paluu arkeen on kuitenkin aina väistämättä edessä.
Vaikka viikonlopun aikana emme ole tehneet mitään tämän projektimme eteenpäin menemiseksi, niin muutamia edistyksiä on kuitenkin muiden toimesta tapahtunut viime viikon aikana. Meillä on alakerrassa ylimääräinen makuuhuone, jolle meillä ei  vielä ole nimeä. En ole aikaisemmin pysähtynyt miettimään, että jokainen huone tarvitsee nimen arkielämän helpottamiseksi, mutta nyt tämä nimettömyys on tullut arjessa haasteena esiin. Aikaisemmissa kodeissa huoneiden nimet ovat kai sitten olleet jotenkin selviä. Tämä nimetön alakerran huone tulee toimimaan elokuvien katselupaikkana, Wiin pelaushuoneena, saunan vilvoittelutilana, vierashuoneena ja todennäköisesti osittain työhuoneenakin. Ehkäpä tuo nimeämisen vaikeus johtuukin juuri huoneen moninaisista käyttötarkoituksista.

Huone sijaitsee saunan ja pesuhuoneen (kuvan ovi johtaa peushuoneeseen) läheisyydessä talon päädyssä ja siitä on uloskäynti alakerran etupihan katetulle terassille.Tuohon hyllystön tilalle tulee myöhemmin taso ja näyttöruutu. Haaveilemme myös videotykistä, jonka kuvan voisi tuohon seinälle heijastaa.Huone on tällä hetkellä lähes kalustamatta ja niiltä osin kuin se on kalustettu, niin kalusteet ovat väliaikaisia. Siksi huone on hyvin vähäisellä käytöllä. Lähinnä se palvelee yrttien esikasvatuspaikkana
Ensisijaisesti tilaan tulisi löytää hyvä sohva, joka palvelisi viiden ihmisen löhöilytilana ja jonka voisi tarvittaessa levittää nukkuumapaikaksi kahdelle vieraalle. Sellaista emme ole kuitenkaan vielä löytäneet ja oikeastaan olemme hankintaa myös tietoisesti siirtäneet tänne Kuopioon  keväällä avautuvan Ikean vuoksi. Tuonne takaseinustalle sen kuitenkin tulevaisuudessa asetamme.
 
Tämä huone on talon pimein ja se johtuu siitä, että sen ikkuna johtaa terassille, joka sijaitsee katetun parvekkeen alla. Tämä rakennelma estää melko tehokkaasti valon pääsyn ikkunasta sisään. Huoneen valaistus on ratkaistu niin, että takaseinälle panelikaton alle jäävät himmennettävät loisteputket. Nämä putket oli sähkömiehemme käynyt viime viikolla asentamassa ja nyt katto odottelee loppuun työstämistä. Oikean puoleisessa suoraan alhaalta otetussa kuvassa näkyy Saalinki-loisteputki seinän vieressä ja koneisto koolauspuuhun kiinnitettynä. Heikin ajatuksena on laittaa loisteputken viereen pystylauta, joka estää valon karkaamisen katon alle ja jatkaa panelointia vielä muutamalla rivillä.  Odottelen kovasti, miltä tämä systeemi näyttää valmiina, mutta nyt loisteputken antama valon on ainakin kaunis ja viihtyisä.

Nämä Kannustalo esitteet ovat kestosuosikkeja ja inspiraation lähteitä edelleenkin, vaikka ovat jo lähes puhki kulutettuja.

1 kommentti:

  1. On se kumma, miten noita kannustalon esitteitä vaan jaksaa ja jaksaa selata kerta toisensa jälkeen. Eikä niitä raaski heittää pois muutonkaan yhteydessä :)

    VastaaPoista