lauantai 7. heinäkuuta 2012

Hyvillä mielin mökkilomalle!Kaksi viikkoa lomaa takana ja se on kulunut oikeastaan pihatöiden ja rakentamisen merkeissä. Nyt kuitenkin pidämme taukoa ja lähdemme pariksi viikoksi Liperiin mökkilomalle. Tätä on odotettu koko perheen voimin.


 


 Talo ja piha näyttää jo hyvältä ja siksi voimme iloisin mielin lomallekin suunnistaa.Levitin eilen sokkeliin rouhepinnoitteen ja se oli taas uusi aluevaltaus tällä rakentamisen saralla. Vaikeaa se ei ollut, mutta äärettömän tylsää kyllä. Nurmikko näyttää sivusta katsoen jo hyvältä, mutta parvekkeelta voi kovien sateiden vaikukset nähdä.  Jospa näky olisi lomalta palattua lohdullisempi ja nurmikko itänyt jo paikotuilta alueiltakin. Tänä päivänä olemme puurtaneet takapihalla. Mies on jatkanut terassin rimoituksia ja minä olen kaivanut kalliota esille. Tämä kallio on hurjan hieno.
Tähän yläpihan keskiosaan, tiheän ja korkean rimoituksen kohdalle, tulee kookas istutusallas. Kalliossa on juuri siinä kohdassa monttu ja allas tehdään sen mukaiseksi. Altaaseen laitan havuja, jotain vaaleanpunaista ja valkokukkaisen syyshortensian. Tuohon väliaikaisten portaiden paikalle tulee noin kolme metriä leveä käynti terassilta alas. Kulkuväylät on tarkoitus ohjata sieltä pihan eri osiin liuskekivipoluilla. Anoppi on tässä liuskekivihommassa ihan expertti ja kovasti toivon, että hänen asiantuntemustaan tähän saisimme. Oikealle yläpihan reunaan tulee aitta ensi kesänä. 


Istutusallas jää terassin kahden uloskäynnin väliin. Todennäköisesti reunustan tuon kallion ja metsänpohjan rajan pihalta löytyneillä kivillä. Tästä jatkamme loman jälkeen. Pääovelta yläterassille johtavat portaat kaipaavat vielä jotain...


Mukavaa lomaa! Minä palailen heinäkuun lopussa näistä maisemista.Tässä näyte yhdestä anopin kivipolusta.2 kommenttia:

  1. Moi,

    aivan ihana talo teillä:))!! Pitää tulla seuraamaan teidän touhuja -- ja nyt lähden petsaan noi terassit, pesu tehty:)
    T;Kati

    VastaaPoista