sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Autokatoksen edistymistä

Onpa täällä itäisessä Suomessa satanut! Palailimme mökkilomalta ajateltua aikaisemmin kyllästyttyämme sateeseen ja kosteuteen. Mökkilomilla emme juurikaan oleile sisätiloissa, vaan kaikki arjen askareet ruoanlaittoineen ja tiskaamisineen hoidetaan ulkona. Ajattelimme, että emme anna sateen haitata, mutta puolitoista viikkoa sadetta pidettyämme, emme enää keksineet syytä jäädä. Teimme ex tempore -reissun eteläiseen Suomeen ja nautimme sukulaisten ja hyvien ystävien näkemisestä.

 Rakentamiseenkin on kuitenkin aikaa aina välillä irroitettu ja se näkyy lähinnä autokatoksen edistymisenä. Iso osa katoksesta on jo ympäriinsä paneloitu ja kertaalleen maalattu.
Talosta poispäin oleva osa on vielä pohjamaalissa ja sen maalaus odottelee telineiden vapautumista kahdelta muulta seinustalta. Katoksen etu- ja sisäosa odottelevat vielä panelointia.Yritämme välttyä turhilta telineiden siirtelyiltä ja siksi maalaus ja panelointityöt vuorottelevat.


Huomenna perheen miehet suunnnistavat koko päiväksi kalareissulle ja aion käyttää päivän maalailuun. Toivottavasti sää on suosiollinen. Eevi palailee vasta illalla Jyväskylästä, jossa hän kyläilee "sydänystävänsä" (tyttöjen käyttämä ilmaus, joka kertoo kohta yhdentoistavuoden mittaisen ystävyyden laadusta) luona. Ystävän perhe on muuttamassa kahdeksi vuodeksi Kiinaan ja vaikka tuo asia iloinen ja ihana onkin, niin ikävä tulee varmasti olemaan kova ja sopeutuminen asiaan vaatii kummassakin päässä kovasti työstämistä. Onneksi on skype.

Vielä vähän tulevista projekteista. Olemme kovasti pohtineet, miten tulevan pihakiveyksen ja nurmikon reuna erotetaan. Versioita on ollut monenlaisia ja joistakin niistä olen täälläkin kirjoitellut. Nyt olemme ehkäpä päässeet lopulliseen ratkaisuun ja kirjoittelen ratkaisusta, kun vain aikaa asian loppuun saattamiseen jostakin löytyisi. Olen kovin innoissani ajatuksesta, mutta mutkia saattaa matkaan vielä tulla...


5 kommenttia:

 1. Hei! Oman talomme väritystä pohdiskellaan, joten olisin tiedustellut, mikä on teidän ulkoverhouksen väri? Näyttää hyvältä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tiedosta! Täytyykin heti huomenna sutia tuota väriä testiseinälle muiden vaihtoehtojen joukkoon. Todella upea talo teillä, ei voi muuta sanoa. Miten olet kokenut tuon tumman värin katosten alapuolella? Vähentääkö sisään tulevaa valoa paljon verrattuna vaaleaan väriin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanni. Enpä ole ajatellut tuota valon määrää. Ylhäällä parveke on ihanan valoisa ja alaterassi taas vastakkaisen tontin kuusikon varjossa. Takaterassi taas on aamua lukuunottamatta varjossa. En valitettavasti osaa vastata.

   Poista
 3. Moi! Upea väri. Millä maalilla olette maalanneet? Onko matta vai puolihimmeä?

  VastaaPoista