torstai 6. syyskuuta 2012

Alakerran wc

Meillä on alakerrassa kylpyhuoneen ja saunan läheisyydessä pikkuvessa. Sitä käyttävät suurimmaksi osaksi alakerrassa asustavat pienet miehet. Tämän vuoksi he ovat avustaneet kalustamiseen liittyvissä valinnoissa.

 

Vessan takaseinään on tehty kotelointi, joka on laatoitettu. Laatoitetun osan päällä on Helmi-kalustemaalilla mustaksi maalattu puutaso. Puutason päällä on kipsilevyseinä. Seinä on maalattu poikien huoneista yli jääneellä mattapintaisella maalilla, johon on sekoitettu hienoa hiekkaa. Se näyttää vähän rapatulta. Ehkäpä muistuttaa Tunto-karhea maalilla saatavaa pintaa, mutta on huomattavasti edullisempi toteuttaa. Maalasin seinän ensin kertaalleen telalla ja sitten pensselillä ristiin rastiin sutien. Yritin ottaa seinästä lähikuvaa, josta pinnan rakenne näkyisi, mutta ei tällä minun kuvausvälineelläni (puhelin) onnistu. Jonkinlaisen mielikuvan näistä alla olevista kuvista kuitenkin saa.
Takaseinällä oleva kangas on  routalevyn päälle Marimekon Hetkiä-astiapyyhkeestä pingotettu. Samalla tavallahan toteutimme eteisen akustiikkapanelitkin. Tämä kangas on yksi suosikeistani, mutta tämä on kankaan väliaikainen sijoituspaikka. Tuohon seinälle on tarkoitus ripustaa keskimmäisen itse maalaama taulu. Tarvikkeet on jo ostettu ja se  projekti onkin aloittamista vaille valmis:) Inspiraatiota odotellessa katselemme tätä kaunokaista.


Tämä alakerran vessa ei ole vieläkään "valmis" ja harmitus sen suhteen onkin tässä vaiheessa jo suuri. Vessassa on 120cm leveä kaluste kahdella päällekkäisellä laatikolla. Kun avasimme kalustepaketin toukokuun puolivälissä huomasimme, että kalusteessa on väärät laatikon etusarjat; kiiltävät ruskeat mustien tammiviiluovien sijaan. Hoidimme tuolloin asiaa Keittiömaailman suuntaan, josta selvitystöiden jälkeen luvattiin laittaa meille tilaukseen uudet etusarjat. Eivät ole vieläkään tulleet, mutta useiden kyselyiden jälkeen sain kuitenkin tänään vastauksen, että ovat huomenna tulossa. Uskon kuitenkin vasta kun näen. Kesän aikana olen ollut onnellinen, että nämä eivät ole lopulliset, koska ovat aivan mahdottomat pitää siistinä. Kaikki roiskeet näkyvät ja rätin jäljet on todella vaikea saada näkymättömiin.
 Peili  ja valaisin on tähän tilaan ostettu  Ikeasta. Ovat muistaakseni Godmorgon-sarjaa.


Matto on tähän tilaan vielä työn alla. Katsotaan sopiiko tämä valmisteilla oleva sinne vai sijoitammeko sen yläkerran kylpyhuoneeseen.

8 kommenttia:

 1. Tyylikästä! Hetkiä on minunkin suosikkini. Hyviä toteutusideoita, pyyhetaulu ja maalisekoitus, pitää pitää mielessä:).

  VastaaPoista
 2. Selkeää ja tyylikästä kontrastia! :) Kaunis mattokin valmistumassa.

  VastaaPoista
 3. Samaa kommentoin kuin Hanna - Hetkiä on tosi hieno!!! Itse olen pohtinut sitä tehostetapetiksi, saas nähdä...Maalisekoitus ja sävymaailma oli kauniit myös. Kiva oli nähdä juuri tuollainen 120 leveä kaluste + koteloitu wc-istuin, meillä nimittäin tulee samantyyppinen wc alakertaan, joskin peilikuvana ja ikkuna on kotelon ylöpuolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaluste on kyllä toimiva. Ovet muuten tulivat tänään ja ovat paketissa eteisessä odottamassa miestä kotiin.

   Poista
 4. Hieno tuo seinä! Oliko maaliresepti oma, vai mistä keksitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resepti on edellisen rakentamisen aikaan naapurista kuultu.

   Poista