tiistai 18. syyskuuta 2012

Metsästä ja pihamaalta

Olemme tänä vuonna säilöneet viime vuoden säilömättämyydenkin edestä. Hauska uusi kokeilu on tee. Lapset ovat innostuneet kuivattamaan sitä mustaherukan ja mintun lehdistä eivätkä kaupasta ostetut teepussit innosta enää ketään. Purnukat on varastoitu keittiön kaappien päälle. 


 

 Tee on hyvää ja erityisesti kauppansa tekee mustaherukkatee. Luomua tietenkin:) Lapset ovat ehdottomasti halunneet kirjoittaa purkkeihin etiketit ja ovathan nämä hauskoja näin. Näitä on mukava viedä tuliaisiksikin.
Näitä pieni "sienimies" toivoisi löytävänsä vielä lisää.


  Metsäretken saalis säilöttynä.

 Tämä kuuluu sitten äidin asetelmat -sarjaan. Nämä puuhastelut välillä hymyilyttävät muuta perhettä, mutta kukin kykyjensä mukaan:)

9 kommenttia:

 1. Ihanaa tuo säilöntä. Teiltäkin löytyy Eevi <3 neiti. Meillä asustaa Eevi ja Kosti.

  VastaaPoista
 2. Ihailtavaa viitseliäisyyttä ja miten alkoikin tekemään mieli mustaherukka luomuteetä -NAM! Ja äidin asetelman kelpuuttaisin hyvinkin meidän pöydälle :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit nimet teidän lapsilla.

  VastaaPoista
 4. Tulin hiukan utelemaan teidän ihanista ikkunoista. Ovatko ikkunat Tiivin ikkunoita ja muistatko niistä tarkempia tietoja? Esim. onko noiss teidän ikkunoissa vain kaksi pintaa mitä pestään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiivin ikkunat ovat. Meillä tulivat paketin mukana, joten mitään tarkempia tietoja en tiedä.

   Suurimmassa osassa ikkunoistamme on vain kaksi pestävää pintaa. Makuuhuoneissa tuli kuitenkin olla avattavat ikkunat, joten niissä pestäviä pintoja on neljä. Makuuhuoneissa keskimmäinen ikkuna aukeaa alaspäin ja tuulettaminen on sen kautta mahdollista.

   Poista
 5. Ihania säilömyksiä! Minusta tuntuu Mervi, että olemme sukulaissieluja =)

  VastaaPoista
 6. Saattaahan se näin olla:) Minä olen yrittänyt teidän taloanne entisenä jyväskyläläisenä paikallistaa, mutta vielä pyörittelen kahta aluetta. Täytyy ajella uteliaana katselemassa, kun siellä kuitenkin säännöllisesti käyn. Näyttää niin hienolta tuo teidän projektinne.

  VastaaPoista