keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Löytö metsässä

Minulla oli tänään etätyöpäivä ennen huomenna alkavaa syyslomaa. Pojat ovat lomailleet koko viikon ja olivat tänäänkin kotona puuhaillen kahdestaan minun tehdessä töitä yläkerrassa. Eevi on lomaillut kummitätinsä kanssa kahdenkeskisellä reissulla Kööpenhaminassa ja on varmasti nauttinut suunnattomasti. Näinä päivinä sitä huomaa, miten lapset ovat kasvaneet. Päivän päätteeksi suunnistimme sadetta uhmaten retkelle läheiselle vuorelle. Mieli lepäsi ja sadekin tuntui vähäisemmältä puiden tarjotessa suojaa. Luonnon ja ihmisen mittasuhteet aina konkretisoituvat metsässä tallustaessa.   
 Lasten kanssa metsässä ollessa iloitsen aina siitä, miten paljon pienet asiat jaksavat heitä ihastuttaa ja ihmetyttää. Jaksaisipa ja osaisipa itsekin aina nauttia niistä pienistä hetkistä täysin rinnoin tuulettaen. Yhtenään kuuluu jostain innostuneella äänellä kajautettu: "Äiti, äiti, tule katsomaan, mitä minä löysin." Tämä yhden ihastuneen huudon aiheuttama löytö lienee tikan itselleen koputtama talvisäilö. Näitä oli tässä yhdessä puussa useita. 


Kävelyn päätteeksi törmäsimme kutsuvaan leikkipaikkaan. Risuista kuusikon suojaan kyhätty maja  Liekö lähellä olevan päiväkodin väen tuotoksia vai jonkin naapuruston lapsiporukan yhteistyön tulosta.Majan ympäristökin oli valjastettu leikille. Kivaa, kun vielä on lapsia, jotka tällaista leikkiä arvostavat. 
 


Huomenna menemme nauttimaan Kuopion "supersyysloman" urheilumahdollisuuksista. Supersyyslomalla on mahdollisuus nauttia ilmaiseksi monenlaisesta urheilusta. Liikuntasaleissa on ohjattuja kaupunkisotia ja temppuratoja,  uimahallissa valvottuja hyppyvuoroja, jäähalleissa ilmaisia yleisövuoroja ja Kuopio-hallissa mahdollisuus pelata esimerkiksi sulkapalloa. Jokaiseksi päiväksi paljon tekemistä aamusta iltaan. Loistava juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti