torstai 1. marraskuuta 2012

Makuuhuoneen verhopohdintoja

Meidän  makuuhuone on vielä ilman verhoa. Kaikenlaisia vaihtoehtoja olen pohtinut ja tiedustellut, mutta ikkuna on minusta vähän haastava. Olin pitkään sitä mieltä, että makuuhuoneeseen tulee rullaverho screen-kankaasta, mutta kutsuttuani kaihdinliikkeen mittakäynnille aloin empimään. Ikkunan koko on 160x230 ja sen keskimmäinen kolmesta ruudusta aukeaa kahvalla alaspäin. Kahva tulee ikkunasta ulos viisi senttiä ja niinpä rullaverho tulisi kiinnittää tämän verran irti seinästä. Sellainen kiinnitys taas vaatisi jonkinlaisen metallipömpelin ikkunan päälle enkä ole ihan varma olisiko se hyvä ratkaisu.


Niinpä olemme päätymässä kahteen noin 140-150 leveään paneliverhoon.  Paneliverhot voisi vetää ikkunan vasemmalle puolelle päällekkäin niin, että eivät veisi paljon seinätilaa. Ikkunan edessä en halua niiden päivällä olevan, koska tuo ikkunasta näkyvä takapihan kallio ja metsänpohja on minusta kaunista. Ajatuksena on hankkia verhotangoksi Ikeasta Kvartal 3-urainenkisko, seinäkiinnike ja verhon liikuttamista helpottava verhotangon vetokeppi.


Kangas vielä mietityttää. Todennäköisesti teen verhon jostain Marimekon  mustavalkoisesta tai harmaavalkoisesta kankaasta, mutta panelin leveys vaikeuttaa valintaa. Kuosin tulisi olla sellainen, että siitä voisi ommella 140-150 leveän paneliverhon ja monissa mukavissa kankaissa kuvio sotkeutuu pahasti tuon levyiseksi leikattaessa. Pois karsiutuvat esimerkiksi minusta hyvin kauniit Kivet-, Hetkiä- ja Kaivo- kankaat.
 Oikeastaan ainoana vaihtoehtona on tällä hetkellä mielessä tämä Pippurikerä-kangas. Myyjän mukaan tätä olisi saatavana mustapohjaisena valkokeräisenä vaihtoehtona. Täytyy varmasti käydä katsastamassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti