maanantai 5. marraskuuta 2012

Sauna-ajatelmia

Sauna on edistynyt kuukauden takaisesta... vähän.Vielä on muutama juttu ennen kuin joulusaunaan pääsemme.Suunnitelmat eivät ole vieläkään tarkentuneet, mutta joitakin juttuja on varmistunut. Saunaan tulee
L-lauteet oviseinän vastakkaiselle seinälle ja oven oikeanpuoleiselle seinälle. Takaosan lauteesta tehdään syvä (80cm) ja se kiinnitetään suoraan seinään. Laudelaudat ovat vaakasuuntaiset. Selkänojaksi yksi leveä puu, jonka taakse ledivalo. Alakuvassa esimerkki.  


 Lähes koko saunan peittävä alalaude tehdään seinästä seinään ja ovesta katsottuna laudepuut ovat pituussuunnassa. Kiuas meillä on jo hankittu ja se on tuo IKI-kiuas. Kiuas tulee oven viereen vasemmalle. 


Koska meidän sauna on 2300 leveä, niin melkeinpä mahdumme kaikki vierekkäinkin istumaan takaseinän leveälle lauteelle. Pohdimme, että oikealle seinustalle tulevan tavallisen lauteen syvyisen (n. 60cm) osion voisi ratkaista alakuvan tyylisesti irtopenkillä.

Aatos
 Materiaaleja olemme pohtineet ehkä eniten. Kuusilankkulauteet olivat haaveissa ja kovasti sellaisista "rouheista" lauteista pitäisimmekin, mutta minua askarruttaa alalauteen massiivisuus. Niinpä mieli on kääntymässä vaaleaan leveään haapa- tai tervaleppälautaan. Modernin puutalon sauna vahvisti ajatuksia. Siinä toteutuvat myös monet muut  toiveeni kuten listattomuus, oveen nähden pituussuuntainen alalaude, ylälauteen malli, leveä selkänoja valolistalla ja oviseinä, jossa on suuri ikkuna.
4 kommenttia:

  1. Aivan upea tuo saunan valaistus! Tulee ihana tunnelma. :)

    VastaaPoista
  2. Hauskahan tuo valaistus on. Meille tulee hieman vähemmän valoa, koska jotenkin saunan kuuluu olla hämärä.

    VastaaPoista