keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Sekalaista puuhaa sisällä ja ulkona


Olemme miehen kanssa kahdestaan muutaman päivän kotona ja yritämme kovalla innolla ahkeroida tätä taloa. Olen ollut tänään ensimmäistä päivää lomalla ja siksi on kova vielä tähän puuhailuun. Laitan kuvina tämän päivän puuhasteluja.

Kuten aiemmin kirjoitin, ei sokkelista tullut ihan ensi käsittelyllä toivomamme väristä. Niinpä tänään maalasin väärällä värillä rouhepinnoitetun osan sokkelimaalilla. Valitsimme Tuhka-sävyn ja sillä tuli todella lähelle betonin värinen. Kaiken väriempimisen jälkeen, olemme tähän tyytyväisiä.Uusi ja vanha väri vierekkäin. 


 Tänään valmistelin myös huomista sokkelin pinnoitusta ja laitoin puuttuvat pohjatasoitteet.
Tästä jatkuu huomenna YKIn levitys. En ole koskaan aikaisemmin tuota rouhepinnoitetta levittänyt, mutta mies vakuutti, että se ei ole vaikeaa.


 Nurmikkoon istutin uusia siemeniä, koska siitä tuli varmasti monien rankkojen sateiden vuoksi hieman laikukas.

Maalasin varaston takaseinän ja


mies teki sinne hyllyt autonrenkaille.


 Kuten seuraavista kuvista huomaatte, niin tämä varastossa puuhailu vielä jatkuu. Tavoitteena saada sinne mahtumaan pakastin ennen marja-aikaa.

Kaatopaikalle, myyntiin, roskikseen...Pihalla puuhastelimme vielä roskakatoksen parissa. Mittasimme paikan ja Heikki kaivoi sille paikkaa. Olisi ollut kaivinkoneella helpompaa, mutta käyhän se näinkin.


Minä maalasin talon taakse tulevia rimoituksia.


Joita muuten tuohon vasemmanpuoleiseen väliin tulee terassin tasosta yläparruun saakka. Yhteensä siihen tarvitaan noin 50 kappaletta. Huh! Tuo keskimmäinen väli tulee kaidekorkuiseksi ja oikeanpuoleinen taas ylös saakka ulottuvaksi.Vielä ehti mies päivän aikana käydä rautakauppareissullakin ja asentaa alakerran vessaan peilin. Sähkömieskin sattui paikalle ja saimme valaisimenkin toiminaan. Ikeastahan nämä ostettiin ja ihanpa hyviltä näyttävät. Tästä alakerran pikkuvessasta postailen hieman tuonnenpana. Se on oikeastaan jo valmis, mutta mattoa sinne vielä piristykseksi etsiskelen.


Puuhakas päivä ja paljon taidettiin myös saada aikaan. Huomenna uusin voimin. Mies aloittaa silloin minua erityisesti ilahduttavan takaterassin tekemisen ja tekee vaatehuoneisiin ja kuraeteiseen hyllyjä.

3 kommenttia:

 1. Paljon samaa hommaa kuin meilläkin :) Nurmikon siemeniä pitää meilläkin tänään kylvää vähän lisää juuri noiden sateiden takia, ja vuorossa on takaterassin rimojen maalausta, ja aika saman sävyisellä maalillakin vielä!

  Taidan muuten nyt ehkä hahmottaa missä kohdin teidän kaunsi talo on, me ollaan vähän toisella suunnalla lähellä rantaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä olettekin. Juoksin eilen lähitienoita ja yllätyin, miten pitkälle siellä teidänkin suunnalla talot jatkuvat. Luulin niiden päättyvän siihen mäen päälle.

   Poista
  2. Nämä jatkuu kyllä pitkälle täällä, me ollaan täällä ihan rannan lähellä, ihan ihan perukoilla. Toisella puolella tietä jos olisi niin talvella ainakin olisi ihanat rantanäkymät, kesällä tuo pusikko peittää sen aika hyvin. Mutta viihdytty on kyllä hyvin, aamullakin oli ihana lasten kanssa lähteä eväsretkelle hiekkatietä pitkin. Löydettiin ihan hirveästi metsämansikoita!

   Poista