tiistai 21. elokuuta 2012

Yläpihalla

Yläpiha alkaa olla jo siinä kunnossa, että aiheuttaa enemmän iloa kuin päänvaivaa. Istutusten puolesta kunttaa ja muutamaa askelkiveä vaille valmis. Viime viikonloppuna kävin hakemassa eteläisessä Kuopiossa sijaitsevalta Heikkisen Kukkatarhalta perennoja -50% alennuksella. Jäljellä oli vielä laaja valikoima erittäin hyväkuntoisia taimia, joten ajoitus osui tällä kertaa aivan nappiin.

Terassin takana on kallionkoloon täytetty istutusallas, jonka kasvivalinnat aiheuttivat vähän päänvaivaa. Allas on lähes koko päivän varjossa eikä siihen valuvalle ja satavalle vedelle ole poispääsyä. Kasvien tuli siis olla varjossa ja kosteassa viihtyviä. Pienellä riskillä valitsin siihen puuksi varrellisen marja-aronian. Katsotaan, kuinka lopulta altaassa viihtyy. Tämän altaan valinnoissa sain kullanarvoista apua puutarhan henkilökunnalta.


 Altaasta löytyy lisäksi
marjakuusi

Japanin jaloangervo

sininata

väsähtänyt viiruhelpi
Ehkäpä pian lähipenkissä kukoistavan kaverinsa kaltainen:)

 varjoyrtti
 Terassin päästä löytyy myös istutusallas. Se on perustettu noin kolmen metrin syvyisen murskepatjan päälle ja siitä taas vesi valuu hyvinkin helposti alaspäin. Tähän altaaseen paistaa aurinko pitkälle iltapäivään saakka. Tähän altaaseen istututin irlanninkatajan ja kaksi laventelia.Näistä laventeleista pidän kovasti ja elättelen toiveita, että ne jaksavat levittää tuoksuaan terassille saakka.

6 kommenttia:

 1. Tervehdys Mervi, olen monet kerrat aikonut ottaa yhteyttä sinuun. "Hatut" tulivat perille ja kaikki olivat moitteettomassa kunnossa. Kiitokset teille. Pihanne on niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, että hatut olivat hyviä. Odottelen innolla, mitä niistä keksitte:)

   Poista
 2. Ihania kukkia, heinät ovat upeita ja kovia leviämään:). Pääsispä pian jo oman pihan kimppuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihahommissa minulla ainakin mieli lepää. Ihan loistavaa vastapainoa omalle työlle. Pian se aika teilläkin koittaa.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! :) meillä on piha vielä istutusten puolesta vielä vaiheessa.. Jääpähän tekemistä ensi vuoden kesällekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ensi vuonna jatkuu meilläkin vielä pihaprojekti.

   Poista