torstai 2. elokuuta 2012

Puuhastelua ylijäämästä

Autotallin sivuseinäkin on nyt maalattu ja  kotiin on huomattavasti mukavampi tulla, kun vastassa on osittain paneloidun seinän sijaan kokonaan paneloitu ja maalattu seinä. Ikkunanpielet, räystäslaudat ja nurkkalaudat valmistuvat sitten ajallaan.


Eilen ja tänään olen puuhastellut rakentamisesta yli jääneiden puupalasten parissa. Nautin pienestä hommailusta vasaran ja naulojen kanssa, mutta valitettavasti en ole kovin kätevä ja yleensä ideani tietävät pientä puuhaa myös miehelle. Onneksi on jo tähän tottunut:)

Meillä on autokatos- varastorakennuksen takana pieni kuilu kallion ja seinän välissä. Sinne ei oikeastaan näe kuin naapurin pihalta ja meidän rakennusten väliin tulevilta ulkoportailta. Pohdimme, että sinne olisi hyvä "piilottaen" säilöä esimerkiksi haravoita ja lapioita.

Alkuperäinen ajatus oli, että kiinnitämme seinään koukkuja, joista lapiot ja haravat roikkuvat, mutta lopulta päädyimme tekemään niiden ympärille hieman näkösuojaa. Seinään kiinnitämme myöhemmin koukkuja niin, että tarvikkeet roikkuvat hieman eri tasoilla ja irti maasta. Ehkäpä tähän tulevat myös ovet vielä jonain päivänä. Muutama rima näistä vielä puuttuu ja joudunkin odottelemaan niitä hetken, kunnes pääsemme rimoituksia jatkamaan ja uutta materiaalia taas syntyy.
Autokatoksen takaosaan olen ajatellut levittää kivituhkaa ja tehdä seulanpääkivistä ja kuivabetonista kiveyksen. Kiveys jatkuu myös autotallin sivulle naapurin kivipenkkaan saakka. Tämän aika on ensi kesänä.Tuon autokatoksen taakse sijoitetun kyhäelmän lisäksi olen puuhastellut panelinpätkien parissa. Hyvinkin pienistä jämäpaneleista saa aikaiseksi mukavia juttuja. Minä olen tehnyt niistä laatikoita. Näitä laatikoita tein jo edellisen rakentamisen aikana ja tuolloin meillä olikin ainakin yrttilaatikko, halkolaatikko ja lelulaatikko:) Nyt meillä on kaksi kukkalaatikkoa, jotka vielä pitävät sisällään mailoja. Myöhemmin syksyllä aion kuitenkin oastaa niihin sisäruukut ja tehdä pakkasta kestävät asetelmat terassia piristämään. Kaipaavat muuten vielä toisen maalikerroksen, kuten kuvasta on huomattavissa.
Ajatus näistä laatikoista ei ole omani, vaan niitä löytyy Kannustalon Moderni-esitteissä kuvatusta Helena Karihtalan perheen upeasta Harmajasta. 
Tällainen on vielä paneleista ensi kevääksi suunnitteilla.

2 kommenttia:

  1. Erinomaisia ideoita ja toteutuksia! Tuollaiset laatikot minäkin ehkä haluan nikkaroida. Tai siis mies saa tehdä.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa puuhastelua tämä on, kun valmistakin tulee huomattavasti nopeammin kuin tässä isommassa projektissa :)

    VastaaPoista