tiistai 18. joulukuuta 2012

Valolipat IINyt ovat kummankin loisteputken suojalipat valmiit. Ihan näppärää ei tämän lipan asentaminen porrasaukon päälle ollut, mutta vaiva ehdottomasti kannatti. Asennettaessa minä pidin laudasta kiinni tähän tarkoitukseen tuunatulla jääkiekkomailan varrella ja mies porasi laudat paikalleen. Lapset oli värvätty istumaan portaiden liukumista estävän laudan päälle. Se ei valitettavasti tässä näy, koska siihen tilanteeseen ei enää kuvaajaa riittänyt:)

Paikka oli hurjan näköinen ja pienikin tärähdys tai portaiden liukuminen sai miehen pakenemaan portailta.


Asennettuamme laudat paikoilleen huomasimme, että emme olleet niiden väriin tyytyväisiä. Valkovahakäsittely ei vienyt puun "punaisuutta" ja ne olivat eri paria kaikkien muiden ympärillä olevien värien kanssa. Ne maalattiin vielä paikallaan seinän värisellä Harmonylla. Olisi kyllä ollut näppärämpää maassa, mutta tällainen säätö on ollut tälle meidän rakentamiselle hyvin tyypillistä. Voitte arvailla, kumpi meistä useammin muuttaa mielensä; eiku.
Nämä lipat toimivat todella hyvin. Valoa tulee ylä- ja alapuolelta mukavasti ja loisteputket riittävät antamaan yleisvalon koko yhtenäiseen tilaan.Nämä ruuvin suojukset olisin halunnut hiottavan tasaiseksi, mutta lamppujen vaihdon helpottamiseksi, on lippojen hyvä olla irrotettavat. Näin minulle vakuutettiin.

5 kommenttia:

 1. Kiitos kun postasit, tämä oli tosi hyödyllinen! Olen suunnitellut vähän samantapaisia sellaisen vanhan navetan seinille - navetasta siis tulee oleskelu -ja majoitustilakin.

  Eli sinänsä hyvin erilainen tila kuin teillä, mutta sopivat kyllä teille tosi kauniisti! Hieno lopputulos, ja vaivaakin "vähän" jouduitte näkemään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavat niistä tuli. Sopivat varmasti myös kuvailemasi tilan seinälle.

   Poista
 2. Te toteutitte sen, mitä varten meillä roikkuu pätkäjohtoa ja rasia isoimmasta seinästämme :) Okei ehkä siihen liittyy myös se, että sähkärin kanssa tuli ongelmia... Ja himenettävien loisteputkien löytämisessakäin oli haasteita.

  Meiltä myös löytyy samainen sisustustarra Family, ehkä kuvaan sen joku päivä uuteen blogiini niin pääset kurkkaamaan missä se meillä on http://www.studecor.fi/

  Tunnelmallista ensimmäistä joulua kauniiseen Harmaja Savoon, Mervi & co!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sanna. Tämän valmistuminen kesti lähes vuoden, joten teillä on vielä siihen tahtiin aikaa:) Ihanaa viettää joulua uudessa kodissa.

  VastaaPoista
 4. Hei! Ihanalta näyttää. Odotan innolla myös omaa kotini valmistumista ja ensi jouluna sinnekin on sisäänmuutto. Hieno blogi sinulla!

  Tervetuloa vastavierailulle,

  Maria @ whitecrystalsilver.blogspot.fi

  VastaaPoista