tiistai 8. tammikuuta 2013


Meidän ruokailutilan pöydän päältä puuttu vielä valaisin. Olen kovasti yrittänyt pohtia, millaisen siihen haluaisin, mutta mikään ei oikein tunnuTila on melko korkea ja katto pöydän yläpuolella vino. Katossa on paikka kahdelle valaisimelle. Tämän nykyisen pöydän kanssa yksi on ihan toimiva ratkaisu, mutta jos joskus saan tähän pitkän valkoisen pöydän, niin sitten pöydän päälle tulisi myös toinen valaisin. Myös tämä kahden valaisimen mahdollisuus rajoittaa vähän vaihtoehtoja.Olohuoneesta ruokailutilan yli keittiöön katsottaessa silmiin pistää tuo suuri liesituuletin, jonka valintaan vaikuttaneita seikkoja yritän lähes päivittäin mieleen muistella:) Nyt valitsin toisin. Joka tapauksessa se hallitsee näkymää.Näitä valaisimia olen pohdiskellut


Aarnion A110 valkoisena tai mustana. Valkoisena tämä olisi nyt kampanja-tarjouksessa Finnish Design shopissa. Kuva: Finnish design shopMuuton Unfold harmaana. Kuva: Finnish design shopCaravaggio-valaisin mattaharmaana tai - valkoisena. Kuva: Vepsäläinen

Mitä mieltä olette? Jokin näistä vai jokin ihan muu? Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.

28 kommenttia:

 1. Minä äänestän Caravaggion puolesta.

  Omasta kodista löytyy olohuoneesta 3 kpl kokovalkoisia A110:a ja keittiön ruokapöydän päälle on tilattu 40-senttinen mattavalkoinen Caravaggio.

  Kerro sitten mihin päädyit :)

  VastaaPoista
 2. Yritin käydä katsomassa, miltä valaisimet teillä näyttävät, mutta kuvia ei vielä taida olla. Palailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on blogissa pari kuvaa A110:sta :-)

   Poista
 3. Mä olen samoilla linjoilla A:n kanssa. Sopisi mielestäni parhaiten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvin kaunis. Kiitos mielipiteestä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Sattuman kauppaa, etä tuli jo kolmas samanlainen eri kysymksin:)

   Poista
 5. Ehdottomasti A110:ta ja mustana. Muistelisin, että Luumuttarella olisi ne keittiön pöydän päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa Luumuttarella. Hyvältä näytti kolme mustaa rinnakkain. Pohdin vain, miltä nämä näyttävät yksittäin pöydän päällä. Meidän nykyisen pöydän päälle mahtuu nyt vain yksi.

   Poista
 6. Ja haastetta pukkaa...käypäs kurkkaamassa blogiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Näitä on nyt tullut neljä ja odottelen vieläkö tulee:)

   Poista
 7. Heipparallaa ja terveisiä vanhasta kotikaupungista, ex "naapurilta"! Sattumalta tänne eksyin ja onpas uudessa kodissanne paljon tutunoloisia juttuja meidän vanhasta kodista ;D Teillä näyttää tosi kivalta!

  Meillä remontti vaan jatkuu, ehkä ikuisesti. Haaveena olisi päästä asumaan keskikerrosta lähiaikoina. Tällä hetkellä asutaan ylimmän kerroksen toista (tulevaa) vuokra-asuntoa.

  Lampuista asiaa... Meillä on tulossa saarekkeen päälle nuo A110:t mustana. Kertaalleen menivät jo vaihtoon kun alareunan "rinkula" ei ollutkaan musta, vaikka vartavasten sitä tilatessa pyydettiin. Ne on kyllä ihanat! Eikä nuo muutkaan vaihtoehdot huonoja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa blogisi läpi. Ihana blogi ja kauniita kuvia. Jo samanlainen lamppu taitaa löytyä, mustaa seinää ja keittiön samanlainen tilaratkaisu ainakin.

   A110 ja tuo Unfold eniten pohdituttavat, mutta saunan valmistuessa on aikaa näitä pohdiskella. On sellainen projekti kerrallaan -vaihe, joka taitaa aina väistämättä tulla:)
   Tsemppiä teille.

   Poista
 8. Moi,
  Itsellä on kokemusta Unfoldeista. Meiltä löytyy harmaa ja keltainen eteisestä. Pidän kovasti ja harmaa on todella kaunis sävyinen. Se on todella pehmeän ja "lämpöisen" tunteen tuova, ainakin keltaisen rinnalla, vaikka viileäharmaa se sävy minusta onkin. Ehkä se on se kun tietää millaista materiaalia se on ja miltä se tuntuu. Hetken se oli meillä keittiössäkin, ennen kuin saatiin sinne valaisimet. Oli hyvä siinäkin.

  Eli jos haluat pehmennystä ja viileällä värillä "lämpöä" kotiin, valitse Unfoldit. Jos haluat jatkaa teidän kodin kaunista ja selkeää valkoista linjaa valaisimilla jotka sopivat mielestäni teideän ruokailutilaan todella hyvin, valitse Aarnion A110:t. Nämä kaksi minä näin parhaiten teidän ruokailutilassa.

  Odotan innolla miltä valitsemasi valaisimet sitten oikeasti näyttävät :)

  Asta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Asta. Yritän saada tilaisuuden verrata näitä käytännössä. Hyvä tieto tuota Unfoldin valosta.

   Poista
 9. Tervehdys,

  valaisimista muihin juttuihin:
  blogissani http://talojajatoiveita.blogspot.fi/ sinua odottaa haaste.

  VastaaPoista
 10. Meidän blogissa on sulle haaste.
  http://kotilato.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Hei!

  Blogissani on samoin sinulle haaste :)!

  VastaaPoista
 12. Meillä ruokapöytää valaisee kaksi Kartellin FL/Y valaisinta turkoosina ja ollaan tykätty niistä kovasti. Vaikka valaisimet on isot, niin läpinäkyvyyden ansiosta eivät peitä näkymää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fly on myös ihana. Olen aiempaan kotiimme haaveillut valkesta fly:sta, mutta silloin pohdin, että valaiseeko se tarpeeksi. Eikö turkoosi syö valoa?

   Poista
  2. Valaisee ihan tosi hyvin! Ja meillä on tuo hyvin hailakka turkoosi, joka on lähinnä aavistuksen sinertävä. Meillä ei siis se tumma turkoosi. Meillä on tosiaan kaksi ruokapöydän päällä ja valaisee siitä myös keittiön saarekkeen päällisen oikein hyvin! Itse asiassa (valaistussuunnittelusta huolimatta) meidän keittiö on aika hämärä, jos ruokapöydän valot ei ole päällä!

   Poista
 13. Bloom Ceiling Light by Ligne Roset lamput mustana tai valkoisena.
  ihan sen takia ehdotan koska ovat kauniit ja keveät. haaveena olis sellaiset meille keittiön pöydän päälle, ja valkoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoiset ja minulle ihan uudet tuttavuudet. Niitä täytyy katsoa uudemman kerran.

   Poista
 14. Sulla on samat suosikit kuin mulla. Valkoiset artekit sopis mielestäni hyvin. Blogissani on muuten arvonta :)

  VastaaPoista
 15. Pakko kyllä kysyä, että mikä liesituuletinmalli tuo on? Mekin tarvittais juuri tuollainen korkealla putkella oleva, mutta haasteellisia löytää.. :)

  VastaaPoista