lauantai 13. huhtikuuta 2013

Aamuauringossa
Meillä on nyt yli vuosi asumista takana tässä omassa kodissa. On hauska seurailla, miten erilaisena koti valon vaikutuksesta näyttäytyy eri vuorokauden ja vuodenaikoina. Olohuoneeseen ei aamuaurinko osu kuin vinosti, mutta illalla tila kylpee valossa. 

Rakentamisen jälkeen elämä on rauhoittunut ja kesällä odottavia viimeisiä projekteja vain välillä mieleen muistutellaan. Yksi näistä edessä olevista viimeistelyistä on alaterassin pinnoittaminen ja rimoitusten teko. Ennen alakerrassa sijaitsevan saunan valmistumista ajattelimme, että terassi ei kaipaa rimoituksia, mutta nyt siinä saunan jälkeen istuskellessa jonkinlaista näkösuojaa kaipailee. Teemmekin siihen samanlaisen tiheän rimoituksen kuin meillä jo takaterassilla on. Terassin lattia on vielä rakennusaikaisen valun jäljiltä. Sen pinnan haluaisimme jättää betonin kaltaiseksi, mutta ihan tällaisenaan se ei voi olla. Pinnan kallistukset täytyy oikoa ja epätasaisuudet häivyttää. Mutta se viimeinen käsittely meitä yhä askarruttaa. 

Olisipa kiva kuulla, millaisia kokemuksia teillä on erilaisista pintamateriaalivaihtoehdoista.

10 kommenttia:

 1. Minäpä kerron täältä Shanghaista :) Meillä on terassilla sileää harmaata laattaa, ihan kivan näköistä ja helposti pestävää, mutta sateella todella liukas. Kiva pieni yksityiskohta on seinän ja laatoituksen välissä sekä yhdessä kohdassa keskellä terassia oleva n. 10 cm vako, joka on täytetty rantakivillä (näkyy osittain tässä http://kotikoivujenkatveessa.blogspot.com/2013/04/terassiprojekti.html terassipostauksessa). Tuon idean ehkä adoptoin kotiinkin jos keksin paikan missä sen toteuttaa :) Vaikka olen siis vannonut etten väsää enää mitään irtokivistä koostuvaa juttua pihaan niin kauan kun noita koivuja on pystyssä turhankin monta....se lehtien nyppiminen nimittäin ei ole kauhean mukavaa!

  VastaaPoista
 2. Tuollainen vako, joka luonnonkivilä täytettäisiin olisi kyllä ihana. Meillä sen voisi toteuttaa seinän viereen tulevien portaiden yhteyteen. Kiitos vinkistä Marita.

  VastaaPoista
 3. Moi! Annoin blogillesi tunnustuksen :) Käy katsomassa täällä: http://orkideat.blogspot.fi/2013/05/tunnustus-vastaus.html

  VastaaPoista
 4. Hei, annoinpa minäkin tunnustuksen blogillesi, näet sen os. www.harrasteet.blogspot.com osoitteessa :)

  VastaaPoista
 5. Hei, teillä on kivan näköistä :) Olemme laittamassa taloomme joko tummanharmaat tai mustat ikkunat (myös sisältä), kumman väriset ikkunat teillä on? Kuvista ei ihan saa selvää :)
  T.K/http://talomaunulaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Matkimme värissä, niin hyvältä näyttää.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Ihanan näköinen koti teillä! Jäänpä seurailemaan blogiasi :)

  VastaaPoista