lauantai 9. kesäkuuta 2012

Ulkopuoli valmistuu

Talo alkaa olla jo ulkoa melko valmis ja maalattukin.


Sokkelin pinnoittaminen on vielä vaiheessa. Oikeastaan prosessi keskeytyi, kun ensimmäinen valinta osoittautui liian siniseksi. Onneksi ostimme sitä vain yhden purkin.


Nyt pohdimme, laittaisimmeko sen ihan tummaksi, lähes talon väriseksi, vai betonin väriseksi, kuten kuvan käsittelemätön sokkeli. Näin kaukaa tosin tuo siniseen taittava harmaakaan ei ihan mahdottomalta näytä.
 

Saa auttaa, jos on hyviä vihjeitä.

19 kommenttia:

 1. Kuvista katosottuna sininen väri kirkastaa kyllä talon väriä. Sopisikohan sokkeliin sama sävy kuin talonne pellitykset ovat? Ilmesesti se on musta tai tummanharmaa. Teillä on upea talo ja ihana luonnonomainen piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että sokkeli jatkaisi talon väriä tekisi kokonaisuudesta ehkäpä epätyypillisen. Yleensähän sokkeli aina on eri värinen. Harmaa kiveys olisi sitten kontrastina.

   Itsekin olemme taloon tyytyväisiä ja ihastelemme aina kotiin tullessa:) Meidän koti.

   Poista
  2. Harmaa betonin väri miellyttää mun silmää sokkelissa...teillä kun on luonnonkiviä pihassa olisi ko. väri sopusoinnussa kivien kanssa.

   Ihanaa päästä näkemään teidän luoma koti + piha-maailma livenä. Mahtavalta näyttää! Silmä lepää...

   Poista
  3. Kyllä teitä on täällä jo kovasti odoteltukin!

   Poista
 2. Kumpikaan ei näytä hullummalta, mutta silmääni miellyttää enemmän tuo käsittelemätön väri sokkelissa. Teidän talo on tosi tyylikäs myös ulkoa! Arvuuttelen ulkomaalin väriä itsekin, alkuperäisistä suunnitelmista alkaa olla jo pari vuotta ja mieli on ehtinyt muuttua. Tuo teidän yhdistelmä näyttää kivalta - onko pellit yms tummanharmaat vai mustat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunalaudat ova ikkunoiden RAL-värin mukaisesti tummanharmaat, katto musta ja sen mukaisesti Kannustalolta tuli mustat tippapellit. Betonin-värinen sokkeli minuakin kiehtoo ehkä eniten. Vaikeita nämä valinnat.

   Poista
  2. Hei! Muistatko mikä tuo ikkunoiden ja ikkunalautojen RAL-värin koodi oli? Meille tulossa tuo sama väri 7833 seiniin, mutta ikkunoita ja ovia vielä mietimme.

   Poista
 3. Minäkin liputan tuon betonin värisen sokkelin puolesta. Näyttää vaan omaan silmään jotenkin paremmalta. :)

  VastaaPoista
 4. Betonin värisen sokkelin kannalla täälläkin oltaisi!

  On tuo teidän talo pihoineen kyllä todella upea -niin jylhän ja näyttävän näköinen!

  VastaaPoista
 5. Upealta teidän talonne näyttää! Itse laittaisin sokkeliin tuon värin mitä olette jo osaan sokkelia kokeilleet! Ei tule liian suurta kontrastia tummaan seinäväriin, mutta on toisaalta myös vaaleampi kuin seinät :)

  VastaaPoista
 6. Upea talo teillä on :) Kiitos värivinkistä! Jag röstar för betongfärgad sockel.

  VastaaPoista
 7. Aivan mielettömän hieno talo teillä! :) Ehkä itse pinnottaisin sokkelin tummaksi, jotta värimaailma olisi yhtenäinen.

  VastaaPoista
 8. Vau, mikä talo! Aivan upea!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista. Betoni taitaa viedä voiton ja päätyä lopulliseksi valinnaksi, mutta muitakin vaihtoehtoja vielä harkitsemme. Kommentit menevät kivasti ristiin. :)

  VastaaPoista
 10. Hei
  Mahtavan värinen talo. Mikä värikoodi laudoituksessanne?
  Tv Jossi

  VastaaPoista