lauantai 28. kesäkuuta 2014

Tänään ei iloa ikkunoista

Kun tätä taloa suunniteltiin, ajattelin että meillä käy joka kuukausi siivooja, joka aina kevään tullen pesee myös ikkunat. Siksi eivät taloon tulevat neliöt eikä ikkunoiden määrä hitustakaan ahdistaneet. Nyt on kahden päivän ajan ahdistanut, vaikka olen kuinka yrittänyt fiilistellä ajatuksella palkitsevasta lopputuloksesta. Ikkunanpesu jatkuu vielä ja loppuja ikkunoita varten on vuokrattava henkilönostin.  


Loman kaksi ensimmäistä viikkoa on tarkoitus pyhittää rakentamiselle. Viime viikolla mies maalasi varaston lattian ja fiksaili säilytysratkaisuja toimivimmiksi. Työkalupuolella näkyy pitkästä aikaa lattia ja tavarat ovat ainakin hetkellisesti hyvässä järjestyksessä ja löydettävissä.

Varaston siistimpi puoli sai lasku- ja työskentelytason ja jo muutaman päivän perusteella voi sanoa, että se on sinne enemmän kuin paikallaan. Meidän varasto sijaitsee autokatoksen päässä talon pääsisäänkäynnin yhteydessä. Väli on katettu ja varastoon pääsee kulkemaan talosta ihan sukkasillaan. Siksi esimerkiksi erilaiset urheiluvälineet säilytetäänkin pääsääntöisesti varastossa. Tämä on suuri helpotus arkeen, koska urheiluvälineiden ja jalkineiden määrä on paljon harrastavassa perheessä melkoinen.  Tällaista säilytystilaa osaamme arvostaa, koska vasta tässä talossa kaikelle on oikeasti oma toimiva paikkansa. 4 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunis talo, ja tuo väri on kyllä niin upea.. Meillä muuten hurahdin ikkunapesuriin, NIIN näppärä ja helppokäyttöinen, vaikkei tietenkään aivan ilmainen. Mutta mikäli paljon on ikkunoita, varmasti helpottaa ja nopeuttaa työtahtia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Pesuria olen miettinyt, mutta kuullut niistä vähän kahdenlaista. Millainen pesuri sinulla on?

  VastaaPoista
 3. Heipä hei! Kommentoinpa nyt jälkijättöisesti tätä. Arvaapa Mervi millä minä pesen ikkunat, joihin ei pääse lähietäisyydeltä käsiksi muuten kuin raksatellingit virittelemällä tai nostimen vuokraamalla tai kiikkumalla kiikkerillä tikkailla. Puutarhaletkulla! Ainakin toistaiseksi on tullut niin puhdasta jälkeä, että en ole kokenut tarvetta päästä tuusaamaan rätin/pesimen/tms kanssa. Ideahan lähti siitä, että osa ikkunoistamme on itse puhdistuvia juurikin tämä pesemisasian takia. Niiden kanssa puutarhaletkuttelu toimii erityisen hyvin, mutta hämmästyksekseni se toimii myös ihan normi ikkunoiden kanssa!

  Tämä on hyvin epäortodoksinen vinkki. Eikös ikkunanpesun kuulu olla kauheen vaivalloista. Itselläni meni tänä syksynä kaikkien ikkunoiden ulkopuolelta pesemiseen semmoinen rapiat puoli tuntia, johon voi myös laskea puutarhaletkun esiinottamisen ja pois laittamisen.

  VastaaPoista
 4. Pitääpä testata tuo letku. Olisi helppoa. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista