keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Ongelmia keittiössä




Ei mennyt sitten ihan putkeen tämä meidän keittiöjuttu. Yllä on kuva  keittiösuunnitelmasta. Keittiön keskipisteenä on saareke, johon on suunniteltu leveä kahden istuttava tila lähinnä aamupalahetkiä ajatellen. Alla olevasta kuvasta katsomalla kuitenkin melko nopeasti havaitsee, että kaikki ei ole ihan niin kuin pitäisi.






Kohdassa, jossa toisen istujan pitäisi jalkojaan rennosti heilutella, on monta lattiavalusta pilkistelevää johdon päätä. Tuohon kohtaan on pakko tilata toinen 50 cm leveä laatikosto. Tilaa siihen jää siten vain yhdelle istujalle.Tähän minä en ole osannut tietenkään varautua ja innoissani olen jo tilannut saarekkeeseen kaksi artekin k65 tuolia. Nyt niitä mahtuu siihen vain yksi.


Ongelmat eivät kuitenkaan ihan tähän jääneet. Saarekkeeseen on tulossa ihan pieni allas. Viemärijohto on lattiassa ihan paikallaan, mutta sen päällä oleva laatikosto on kokosyvä, eikä siinä ole huomioitu viemärijohdon kulkemista.  Tämä onneksi ratkeaa sisälaatikot vaihtamalla. Lisäksi kahdesta korkeasta kaapista näyttäisi myös puuttuvan ulosvedettävät laatikot, joihin oli ajateltu laitettavan paperinkeräys ja pullokori. Näiden laatikoiden toivon kuitenkin vielä jossain avaamattomissa kasoissa olevan ja paikalleen löytyvän, mutta nopeasti silmäillen, niitä ei näkynyt.

Viimeinen nopealla käynnillä havaitsemani ongelma liittyykin sitten alla näkyvään ikkunan vieressä olevaan kaappiin. Alempaan kaappiin on tulossa mikro. Tällä kertaa emme halunneet sitä esille, vaan ajattelimme piilottaa sen rulon sisään nurkkaan. Keittiösuunnittelijamme kuitenkin kertoi, että rulon käyttö on haastavaa etenkin lapsille ja suositteli sijalle kaappia. Päädyimme ratkaisuun, jossa yläosa on tavalliseen tapaan ikkunaan päin aukeava ja alaosa yläsaranoitu. Kaluste tulee kuitenkiin niin lähelle ikkunaa, että ovi näyttäisi vähänkin huolimattomasti tai lasten toimesta toisesta reunasta aikaisten hipaisevan ikkunaa. Ihan toinen juttu, jota ne älynnyt ajatella on sitten se, että jos ikkuna on vähänkin auki, niin muistammeko, että kaappia ei saa vahingossakaan yrittää aukaista. Silmissäni näen jo oven kulman syvän raapaisun harmaassa ikkunanpokassa. Tämä on  jotenkin ratkaistava. Siirretäänkö koko kaappiriviä puoli senttiä seinästä ulos, vaihdetaanko ylä- ja alakaapin paikkaa, jolloin ylös aukeava kaappi ei ole lasten ulottuvilla eikä paljon käytössä, vai tilataanko kaappiin rulo-ovi? Muutenhan keittiö näyttää hyvältä ja ensi viikolla asennettavat vaalenharmaat silestone-tasot täydentävät kokonaisuuden.


 

Kuvat ovat utuisia ja huonossa valaistuksessa otettuja, mutta huomenna tilanne on varmasti jo valaistuksen suhteen toinen, koska sähkömiehemme oli asentanut muutamia valaisimia paikalleen. Niihin palailen myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti