tiistai 19. kesäkuuta 2012

Maalauspuuhastelua


Alakerran katselutila/vierashuone sijaitsee talomme ulokkeena olevien ja päällekkäin asettuvan terassin ja parvekkeen "taakse". Sinne paistaa vain ilta-aurinko ja sekin hieman viistosti vain takaseinää valaisten. Loistava tila elokuvien katseluun, vielä kun saamme hankittua lopunkin auringon blokkaavan pimennysverhon. Alla olevat kuva on otettu ikkunasta ulos ilta-auringon paistaessa huoneeseen.


Maalasin huoneen takaseinän alunperin Tikkurilan värikartasta löytyvällä hyvin tummanharmaalla mantteli-sävyllä. Samalla sävyllä maalasin myös meidän makuuhuoneemme takaseinän. Tässä tilassa tuo mielestäni kaunis sävy ei oikein missään vaiheessa tuntunut hyvältä. Se pimensi tarpeettomasti muutenkin tummaa huonetta.  Pahasti se riiteli alusta alkaen lattialaatan väriä vastaan, mutta lopullisesti päätin sen häivyttää, kun ostimme Ikeasta tummanharmaan vuodesohvan. Ostin seinään huomattavasti vaaleamman harmaan maalin...

Mantteli seinässä ja NCS S 3500 N näytteessä

ja nyt näyttää paljon paremmalta. Kalsea tämä huone on vieläkin, mutta nyt sen sisustamista on jo mukavampi jatkaa.


 Huoneeseen on tarkoitus näiden tyynyjen kaveriksi ommella Harri Koskisen keltaisesta frekvenssikankaasta ainakin yksi suuri tyyny. Keltaisia piristyksiä olen tänne muutenkin suunnitellut ehkäpä julisteiden muodossa. En vain ole sopivia vielä löytänyt.
 Ritva Puotilan Woodnotesille suunnittelema Avenue-matto olisi minun unelmani tähän huoneeseen, mutta siihen täytyisi vähän säästellä kesän rakentamisen jälkeen. Kohta alkavista alennusmyynneistä tosin voisi löytyä edullisempikin vaihtoehto.

 

Kuva: Finnish design shop

6 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää jo nyt ja oi vitsit, keltainen sopii varmasti tosi hyvin sekaan!

  VastaaPoista
 2. Todellä hyvälle näyttää. keltainen kyllä sopisi tosi hyvin tuohon tilaan.

  Mistä tuo teidän lehtiteline on?

  Tuntuiko sohvä hyvälle nukkumista ajatellen? Itse olen myös pohdiskellut vierashuoneeseen joko vuodesohvaa, tai sitten ihan runkopatjaa, johon voisi laittaa selkänojaan tyynyjä. Toivoisin vuodesohvalta sitä mukavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtiteline on Ikeasta.

   Me olimme myös ostamassa runkopatjaa, mutta tässä Ikean sohvassa saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla:) Voit valita patjan kolmesta vaihtoehdosta ja uskon, että siinä kalleimmassa nukkumisominaisuudet ovat todella hyvät. Me otimme keskihintaisen. Ihanaa tässä on runkopatjaan verrattuna se, että selkänojan saa suoraan, löhöasentoon ja sitten ihan sängyksi. Kun katselemme koko perhe elokuvia, niin usein se varmasti lasketaan löhöasentoon. Nukkumisominaisuuksista on tullut poitiivista palautetta, mutta voihan se olla ihanien vieraiden vieraanvaraisuuttakin. Itse en ole tätä vielä koenukkunut.

   Poista
 3. Oi tuo matto on tosi kaunis! Itse olen kuluneen vuoden aikana mieltynyt keltaiseen kovasti, mutta mies ei tykkää yhtään. Jonkinlaista aivopesua tässä on ehkä yritettävä, vielä kun on aikaa siihen kun remonttikohteeseen muutetaan ja aletaan sitä todenteolla sisustaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa pala kerrallaan niin silmä tottuu :)

   Poista