tiistai 10. huhtikuuta 2012

Edistystä keittiössä

Tänään kävin hakemassa keittiöön kauan odotetut ihanuudet. Tilasin mustat Artekin k65:t jo joulukuun lopussa, mutta jonkin erehdyksen vuoksi niiden toimitus tehtaan päässä tökki ja saimme ne vasta nyt. Kovin aktiivisesti en niistä ketään pommittanut, koska keittiö on muutenkin vielä vähän vaiheessaan. Tuolien on tarkoitus palvella aamupalahetkillä ja helpottaa koko porukan osallistumista keittiöpuuhiin. Minusta aivan ihanat!


Mutta siitä keittiön tilanteesta muuten... Meillähän oli keittiön asennus muistaakseni alunperin sovittuna viikolle 2 ja nyt elättelen toivetta, että se tulee valmiiksi tällä viikolla yhtä reklamaatiota lukuunottamatta. Jotain kirjoittelin keittiön ongelmista jo aikaisemmin, mutta yksityiskohtaisesti en edes jaksa muistella, mitä kaikkia häslinkejä sen suhteen on ollut. Viime viikolla saimme sinne kuitenkin paitsi visuaalisesti niin myös toiminnallisesti odotettuja edistyksiä. Saimme korkeisiin kaappeihin sisälaatikoita, ehjän sokkelilevyn sekä jääkaapin päälle oikeankokoiset kaapit ja niiden seurauksena kalusteen sivuun peitelevyn.

Koska jääkaappi vaati ennakoitua suuremman tilan, eivät kalusteet nyt lopu laatan ja parketin rajaan, kuten oli alunperin suunniteltu, vaan ylittävät sen hieman. Minun silmääni tämä ei onneksi kovasti käy ja tuskin sitä edes pienen hetken päästä muistan. Jonkinalainen kompromissi on myös tuo jääkaappia kiertävä peitelevy, mutta ovien kummallinen aukeaminen vaati sen.

Harmikseni huomasin kuitenkin tämän kalusteen asennuksen jälkeen, että molempien yläkaappien ovien alumiiniset vedinlistat ovat vääntyneet ja toisessa ovessa on yläosassa murtuma,  jonka kohdalta maalipinta on lohjennut. Rungossakin on kaapin päällä samassa kohtaa lommo. Ovet menevät vaihtoon, mutta rungon pidämme, koska murtuma ei minnekään kaapin päältä näy. Odottelemme vielä myös mikrokaapin puuttuvaa alaovea.Sähkömiehemme kävi myös viimeistelemässä työnsä keittiössä ja asensi tasoon upotetun pistorasian. I padin lataaminen käy nyt aamulla Hesaria lukiessa :) ja leivonta sujuu aiempaa paremmin saarekkeen ääressä.


8 kommenttia:

 1. Todella kauniit nuo Artekin tuolit. Nuo voisivatkin olla yksi vaihtoehto saareketuoleiksi meilläkin :) Ja muutenkin teidän kotinne on todella tyylikäs ja kaunis! Terkuin Jonspe Eripurasten Rauhalasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän niistä kovasti itsekin. Yritin muuten päästä blogiisi kommentissa näkyvän profiilin kautta, mutta en onnistunut. Oletko huomannut, että linkki ei toimi?

   Poista
 2. Nuo tuolit on kyllä upeat. Eikä tuo laatta-parkettirajan ylittävä jääkaappikaan niin paha ole! Kiva kun teillä keittiö on lähes viimeistelty! Nimim. meillä puuttuu vielä kaikenlaista: sähköt saarekkeesta, valaistus, välitilan lasi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsivällisyyttä tässä rakentamisessa ja remontoimisessa tarvitaan. Odotan innolla alakertanne epoksilattian valmistumista. Siitä tulee varmasti kaunis.

   Poista
 3. Kätevä idea tuo tasoon sijoitettu pistorasia! Itse olen nähnyt vain sellaisia versioita, joissa pistorasia ponnahtaa pystyyn tasosta. Hieno keittiö tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelimme aluksi sitä ponnahtavaa, mutta pelotti sen kestävyys lasten kanssa. Tämä on varmempi ratkaisu ja ainakin pienen kokemuksen jälkeen tuntuu hyvältä.

   Poista