sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Sukset autokatokseen

Viimeinenkin kokonainen seinä on  nyt saanut maalin pintaansa ja tänä syksynä tarvitsee maalailla enää koristelautoja. On ollut melkoinen urakka tämä koko talon ja autokatoksen kahteen kertaan maalaaminen, vaikka se onkin ajoittunut kahteen kesään. Jotenkin tämä edellisessä talossa tuntui, ainakin näin jälkeenpäin muisteltuna, paljon pienemmältä projektilta.Vaikkakin tuolloin talon seinä ja koristelaudat olivat vielä eri väriset ja maalaaminen siksi haastavampaa.

Meidän autokatoksessa on rakennusmääräysten mukaisesti oltava seinässä panelien lisäksi kaksinkertainen kipsilevy. Kun aloimme laittamaan sisäpuolen toista kipsilevykerrosta, päätimme tehdä seinään koolausten väliin säilytystelineen suksille. Laitoimme osassa seinää kipsilevyn runkopuiden molemmin puolin ja toisessa kohtaa taas kaksi kipsilevyä toisiinsa kiinni seinän ulkoreunan puolelle. Telineestä tuli aika hauska. Kesällä tähän voi laittaa kaikki muuten pitkin pitkin pihamaata lojuvat mailat ja talvella sitten nuo sukset.Telineen alareunassa on pieni syvennys ja sukset saavat sieltä tuen. Ne eivät kuitenkaan vielä pysy siellä kovin hyvin pystyssä ja joku muukin kiinnityssysteemi niille on vielä viriteltävä. Jos jollain teistä on hyviä ideoita tähän, niin otamme ilomielin vastaan.
 

Katosta koristaa vielä ensi talven ajan tuollainen puuteline, jonka siirsimme sivuseinältä tuohon takaseinälle panelointien yhteydessä. Mukavaa on kuitenkin se, että tuon siirron myötä katokseen mahtuu jo kaksi autoa. Sahoille on paikka puutelineen alla ja koska katoksessa on reilusti syvyyttä, jää autoille hyvin tilaa.

5 kommenttia:

 1. Hyvä idea, saiskohan meillekin tuollaisen..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksipä ei. En löytäntyt blogistasi juttua teidän katoksestanne tai tallistanne ja jäin pohtimaan, onnistuuko kaikenlaisilla seinärakenteilla...

   Poista
 2. Kylläpä talo alkaa olla jo valmis - ja niin kaunis! Minun Pirkka-niksini vaihtoehdot a) nitoja b) hakaneulat c) jeesusteippi ei nyt taida sopia tähän??? Terkkuja olosuhteista joissa sukset ovat vain muisto (+30)! Odotamme keppihevosten saapumista rahdissa. Minulla on kuva E+E koneella, en vain saa sitä lähetettyä! -Marita-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita Pirkka-nikseistä, mutta taidamme tähän kohtaan koettaa jotain muuta. Saisikohan kuvan pilvipalvelimen kautta? Kysäisenpä näissä asioissa viisaammalta puoliskoltani.

   Todella mielenkiintoista lukea teidän koulusysteemeistä. Pohdin, että minähän voisin tulla sinne työmatkalle tutustumaan kansainvälisen koulun toimintaan. Menisi mukavasti työnantajan piikkiin. E olisi oiva assistentti matkalle mukaan.

   Poista
  2. Voi tulkaa :) Voisit konsultoida Suomi-koulua erityisopetuksen näkökulmasta, tännehän voi vielä joku päivä tupsahtaa erikoisosaamiseesi liittyvä oppilas ja tutustua samall WISS -kouluun ja muihin kansainvälisiin kouluihin. Shanghain aluehan pärjää mainiosti Pisa-testeissä. Mietipä nyt kansanedustajien opintomatkojen aiheita, tässä on sentään järkeä! Yritän saada vielä meilillä sitä kuvaa tulemaan, jostain syystä tökkäsi vaikkei ole edes mikään iso tiedosto.

   Poista