perjantai 17. helmikuuta 2012

Parveke


Meillä oli jo taloa suunniteltaessa selkeä ajatus siitä, että haluamme suuren lasitetun parvekkeen ruokailutilan ja keittiön yhteyteen. Halusimme sinne mahtuvan grillin ja istumatilaan kymmenelle hengelle. Tämän toiveen mukainen parveke meillä onkin ja bonuksena vielä järvimaisemalla. Parvekkeen sisätilan leveys on noin 4,5m ja syvyyttä sillä on 3,3m.

Parveke on rakenteellisesti toteutettu siten, että talon päädyssä oleva sivu ja puolet etuosan seinästä koostuu samanlaisista ikkunoista, joita meillä on muuallakin talossa.


Toinen puoli parvekkeen etuosasta ja parvekkeen sisäpihan puoleinen pääty taas on Lumonin tuotteilla lasitettu. Alaosa on kiinteää lasia ja yläosan lasit aukeavat limittäin.Rungon värinä on sama tummanharmaa RAL-väri kuin meillä on ikkunoissa ja ikkunalaudoissa. Parvekkeen lattian rakennamme ensi kesänä lehtikuusesta.


Odotamme kovasti kevättä ja parvekkeen käyttöönottoa. Tällä hetkellä se on vielä siivoamatta ja toimii väliaikaisvarastona ja listojen sahauspaikkana. Keväällä aikaisin laitan sinne esikasvamaan kesällä kasvimaalle tulevia taimia ja nautiskelen siellä taimien keskellä aamukahvia vilttiin kääriytyneenä. Se, kuinka usein näin oikeasti sitten tapahtuu jää nähtäväksi :)

Hauskinta tässä parvekkeessa minulle on se, että olen ihan itse lasten avustuksella ja Heikin ohjauksella väkertänyt siihen lattian paneleista, laittanut päälle bitumikermin ja paneloinut seinät. En ennen rakentamisen aloittamista uskonut, että tällaistakin tarvittaessa osaan, koska kovin näppärä en käsistäni ole. Mukava on kuitenkin uutta oppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti