sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Sisääntulo

Meidän alakertamme on vielä hyvin vaiheessaan. Eniten keskeneräisyyden tunnelmaa aiheuttaa ehdottomasti käytävän ja tv-huoneen betonipinnalla oleva katto. Katto on jo kauttaaltaan koolattu ja sähkömies on vetänyt johdot lampuille. Työ edistyy nyt oikeastaan siinä tahdissa,kun ehdimme paneleita pintakäsittelemään.

Oviseinä odottaa vielä pintamaaliakin, koska oven ja ikkunan smyygien tasoitus ja pakkelointi on ollut haastavaa.Pakkasilla seinä oli myös niin kylmä, että en uskaltanut sitä maalata. Ovea ympäryksiä täytyy varmasti vielä tiivistää.

Maalaamme panelit kahteen kertaan ennen kattoon laittamista ja tätä maalaustyötä teemme Emilin vielä pohjamaalissa ja betonilattialle olevassa huoneessa. Huoletonta, kun ei tarvitse suojata mitään, mutta haasteellista, koska käsitellyt panelit eivät mahdu kuivamaan minnekään muualle kuin noiden telineiden päälle, jossa myös pintäkäsittely tehdään. Täytyy siis käsitellä, kuivatella, käsitellä pieni osa kerrallaan.

En ole oikeastaan koskaan pitänyt panelikatoista.Tähänkin taloon tavoittelimme alakertaan kattoa, jossa ontelolaatat vain tasoiteltaisiin ja pintakäsiteltäisiin.  Yllättäin korkeuserot ontelolaattojen välissä olivat kuitenkin niin suuret, että tasoitetta olisi pitänyt laittaa todella paljon, eikä se olisi ollut järkevää. Muihin alakerran tiloihin teimme alaslaskun kipsilevystä, mutta käytävässä ja tv-huoneessa päädyimme paneliin. Ihan siitä syystä, että tämä paneli ihastutti. Olemme ratkaisuun tyytyväisiä, koska katosta tulee sellainen, jota tavoittelimme.

Alakerran sisääntulon vieressä on vaatekaappi, johon on tulossa liukuovet. Ovet ovat vielä asentamatta.Elän toiveissa, että nyt kun katto on kaapin kohdalta valmis, niin sisääntulo ei näyttäisi enää viikonlopun jälkeen tällaiselta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti