sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Viherpeukalointia

Meidän perheen yhteinen harrastus on ruoanlaitto. Viikonloppuisin siihen osallistuu usein koko porukka ja ideoita on niin paljon, että luovuutta täytyy välillä rajoittaa. Hyvään ruokaan kuuluvat ehdottomasti tuoreet yrtit ja niitä meillä on keittiössä aina jossakin astiassa säilytyksessä. Kaupasta ostetut yrtit eivät kuitenkaan minun keinoillani kestä kauaa tuoreina ja hyvinä, enkä useinkaan saa niitä kasvamaan uudestaan. Nyt olen päättänyt varautua tulevaan kesään ja pyrkiä omavaraisuuteen yrttien ja kasviksien suhteen.


Meille on tulossa takapihalle neljä melko suurta kasvilavalaatikkoa, joihin tulee erilaisia salaatteja, porkkanoita, palsternakkaa, papuja, valkosipulia sekä erilaisia yrttejä. Lisäksi rinteeseen pengerrettyihin istutusaltaisiin on jo viime kesänä istutettu raparperia, kuukausimansikkaa, ruohosipulia sekä monivuotisia yrttejä.

Kuva viime kesältä

Lasitettu parvekkeemme tarjoaa myös oivan mahdollisuuden erilaisten yrttien ja kasvisten viljelyyn. Kerroin jo aiemmin suunnitelmistamme parvekkeen hyödyntämisen suhteen. Tänään Heikki sitten askarteli Kannustalon talopaketista jääneistä parvekkeen aluslaudoitukseen tarkoitetuista paneleista suunnittelemamme kasvatuslaatikoiden suojuksen.


Panelista rakennetun suojuksen sisään tulee muovilaatikoita, joihin istutan yrttejä. Tämän kehitelmän etuna on se, että mullat on helppo syksyllä tyhjentää, kun laatikot ovat irrallisia. Suojuksen maalaan talon ulkosävyn mukaisella harmaalla heti, kun säät sallivat. Lämpimiä kevätilmoja odotellessa hyödynnämme laatikoita muuhun säilytykseen:)4 kommenttia:

 1. Hyvä idea nuo parvekelaatikot! Itse myös odottelen maalauskelien alkamista- maalaamista riittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jo suurin osa maalauksista tehty jo viime kesänä, mutta riittää sitä meillä vielä vähän täksi kesäksikin. Olit minulle uusi blogituttavuus. Jään seurailemaan.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Hienot nuo parvekelaatikot, varsinkin sitten kun saavat vihreää sisään. Tosin kyllähän nuo cokispullotkin sinne näyttävät sopivan:)

  VastaaPoista