tiistai 6. maaliskuuta 2012

Jatkoa parvekesuunnitelmiin

Parvekkeemme on jo nyt osoittautunut aivan loistavaksi ja uskon, että tulemme viettämään siellä paljon aikaa. Aurinko paistaa sinne heti aamusta ja jo näin maaliskuussa siellä on lämmintä.


Tarkoituksenamme oli jo syksyllä tehdä parvekkeen lattia valmiiksi. Suunnittelimme tekevämme laudoituksen lehtikuusesta. Nyt muuttaessamme toimme sinne välikotimme betonilattiaiselle parvekkeelle ostetun parvekematon ja ihastuimme, ainakin väliaikaisesti, ajatukseen parvekematosta. Suurin syy tähän on se, että se on jalan alla lämmin jo näilläkin lämpöasteilla. Kävimmekin ostamassa tummanharmaata mattoa Kodin Terrasta koko parvekkeelle. Katsotaan, mitä lattialle jatkossa tapahtuu.

Koska matto oli 2m leveää, jäi parvekkeen toiselle reunalle noin 30 cm matotonta aluetta. Ostimme sinne koko leveydeltä parvekelaatikoita ja rakennamme niille laudoista talon ulkomaalin värisen, matalan ja ikkunan alareunaan saakka ulottuvan laatikon. Laitamme kasvamaan ainakin chilipaprikaa, tomaatteja ja yrttejä. Ehdottomasti myös jotain hyvälle tuoksuvaa.
Kalustusta olemme miettineet myös kovasti. Kuten jo aiemmin totesin, haluamme parvekkeelle pöydän, jossa on istumatilaa kymmenelle hengelle. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että rahareikiä on niin paljon, että pöytä ei ole ihan lähiaikojen hankintalistalla. Suunnittelimmekin, että hyödynnämme sinne vanhan koivuisen jatkettavan pöytämme. Tällä hetkellä pöytä on väliaikaissijoituksessa vanhempieni aitan päällä. Siitä tulee oikein hyvä, kun hankimme siihen hauskan liinan. Tuolit pitäisi vain vielä pohtia.

Parvekkeelle haluan myös omasta lapsuudestani säästyneen korituolin. Sprayaan sen mustaksi tai valkeaksi ja laitan siihen lampaantaljan. Tuoli on hauska muisto lapsuudesta ja meillä on pitkä yhteinen historia. Tuolista ja parvekkeesta myöhemmin keväällä lisää.

4 kommenttia:

 1. Rahareikiä meilläkin, jotka hitusen hidastaa... mutta toisaalta ihan kiva näinkin ja sitten pikku hiljaa saada uutta kotiin :)

  Onko parvekkeenne lasitettu? Itse tykkään myös "matosta" terassin tai parvekkeen lattialla, mutta mielestäni vaatii se lasituksen... Joten en tiedä kuinka tulemme "lattiamme" niin terassilla kuin parvekkeellakin toteuttamaan, kun lasituksia ei saada ennen kuin talo rapattu...

  Jään seuraamaan projektianne ja lisäsin sen myös omalle sivulleni lukemieni joukkoon!

  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parveke on kauttaaltaan lasitettu. Sen toinen sivu ja puolet etupuolesta tuli talopaketin mukana lähes parvekkeen korkuisilla ikkunoilla toteutettuna. Loppuosa on sitten Lumonin parvekelasein toteutettu. Alaosa on kiinteää lasia ja yläpuolelle avattavat lasit.
   Myös minä seurailen innolla teidän projektianne!

   Poista
 2. Tervetuloa vaan seuraamaan. Luulin, että olisin jo löytänyt kaikki kannustalo aiheiset blogit, mutta olin näköjään väärässä :)
  Pitääkin lukea teidän projektista jos saisi hyviä vinkkejä ja ideoita!

  -Juha

  VastaaPoista
 3. Kuten varmasti huomasikin, niin Kannustaloihin hurahtaneena olen koonnut kaikki löytämäni blogit tuohon sivuvalikkoon :)

  VastaaPoista