maanantai 7. toukokuuta 2012

Kevään merkkejä

On kiva seurailla, mitä kaikkea takapihalla kevään edetessä tapahtuu. Osa esiin työntyvistä kasveista on aivan ennakoitavissa ja odotettuja. Osa taas yllätyksiä; iloisia tai ei niin toivottuja. Nämä ehdottoman odotettuja ja ennakoitavia.
Ei toivotuista yllätyksistä  sain esimakua viime kesänä, jolloin taistelin tyhjänä olevalta ja pikkuhiljaa puskittuvalta naapuritontilta meille levittyviä maitohorsmia vastaan. Tämän kevään aloitin taistelun jo hyvissä ajoin ennen horsmia raivaamalla naapuritontin meille näkyvää osaa. Vakuuttelin uurastukseni ilahduttavan myös tontin omistajaa eli kaupunkia. Nuo kasat kärrään vielä kauemmaksi tontin keskiosaan, jossa ne eivät ole kenenkään silmissä.

 Mutta näitä toisenlaisia eli iloisia yllätyksiä sen sijaan vaalin. Saniaisia, mustikoita, puolukoita ja varpuja työntyy esiin milloin mistäkin.Tänään pihamaalla pyöriessäni löysin myös myyrien tihutöitä. Hyvin olivat maistuneet pensasmustikat ja niiden vieressä kasvanut pitkä siirtolohkareen päälle kiipeävä köynnös. Ensi vuonna osaan tähänkin varautua:)


1 kommentti: