sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Sekalaista pihapuuhaa

Mukava neljän päivän loma takana. Siihen mahtui pienten serkkujen kyläilyä, tuottelias ostosreissu ja siihen yhdistetty pieni hotelliloma Tampereelle hyvän ystävän kanssa ja sitten tätä talon ja pihan kanssa puuhastelua.

Oikeastaanhan minä aloitin loman jo keskiviikkona ja vietin aamupäivän kaivinkonemiehen kanssa pihapuuhissa. Kone tasasi pihan muodot, kaivoi puiden kuopat, levitti nurmikkomullat ja pihasorat sekä teki sivupihan kiviportaiden "rungon". Kaivinkonemies, joka meillä käy, on kerrassaan loistava. Monenlaisia kaivinkonemiehiä nähneenä sitä osaa arvostaa helmeä, kun sellainen kohdalle sattuu. Tämä mies on täydellisen rehellinen, taitava, tietävä, nopea ja vielä kaiken päälle erittäin mukava toisen polven kaivinkoneyrittäjä. Tämän ylistyksen jälkeen sekalaisia kuvia viikonlopun pihapuuhista.

Sivupihan kiviportaat viimeistelyä vaille valmiina. Putken kohdalle tulee pylväsvalo.
 
Sivupiha kokonaisuudessaan. Etualalla suklaakirsikkapensas.Puut on rajattu bitumikermillä. Nurmikon istutuksen jälkeen laitamme ympyrän sisälle katetta.

Sivupiha toisesta kulmasta katsottuna. Sokkelin väri epäonnistui ja maalaamme sen hitusen ruskeaan taittavalla harmaalla, jotta sinisyys häipyy. Onneksi YKIä on laitettu vasta yhdelle sivulle, niin ei tullut kovin suurta vahinkoa.
Seinän vieressä havuja ja soraa ylijäämätiilillä nurmikon reunasta erotettuna. Tarkoituksena on levittää eri kokoisia räjäytyskiviä havujen sekaan niin, että sora peittyy kokonaan. Kivaltahan tuo sora näyttää nyt, mutta kauanhan se ei harmaana pysy.

Kirsikkaluumupuun ympärille tehty kukkapenkki on rajattu tiilillä.

Pihapuuhat jatkuvat huomenna etupihalla. Tarkoituksenamme on rajata seinän viereen ja autopihalle tulevien laatoitusten rajat sekä muutama istutusallas vanhoilla hirsillä. Viimeiseksi istutamme nurmikon. Saimme pihasuunnittelijaltamme nurmikkoon liittyen erikoisen ohjeen. Hän neuvoi, että istutettua nurmikkoa ei saa kastella ollenkaan. Näin nurmi tottuu ottamaan veden juurillaan syvältä maasta ja kasvattaa hyvät ja syvät juuret. Mikäli nurmeä kastellaan, kasvattaa se pintajuuret ja nurmikko kellastuu herkemmin auringon sitä paahtaessa. Katsotaan, miten tämä ohje toimii.


Kun pihatyöt loppuvat, niin uutta puuhaa on luvassa maalauksen merkeissä. Mies on ollut ahkerana sahaillen ja kiinnitellen erinäisiä puuttuvia puuosia ympäri taloa. Hauskalta näyttää tässä vaiheessa, kun osa laudoista on maalattu ja osa maalaamatta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti