maanantai 14. toukokuuta 2012

Takan korjausmaalailua

Takka on talven mittaan saanut pintaansa nokea. Liesituuletin on muutaman kerran unohtunut päälle takkaa sytyttäessä ja se on kyllä heti kostautunut.Tähän olimme kyllä varautuneet jo, kun rapatun uunin päätimme haluta.


Minun ajatuksenani oli maalata takka F497-sävyisellä Harmonyllä, jolla se oli alunperinkin maalattu.  Onneksi kuitenkin pohdin suunnitelmaani ystäväni rakennusalalla työskentelevälle miehelle, joka torppasi sen kertoen, että noki tulee varmasti läpi, mikäli se maalataan vesiohenteisella maalilla. Hän suositteli maalaamaan ensin Akrostop-merkkisellä eristyspohjamaalilla ja sen jälkeen vasta tuolla Harmonyllä.Akrostop peitti tuon noen jo ensimmäisellä maalikerralla ja iloiseksi yllätykseksi se osoittautui täsmälleen alkuperäisen maalin väriseksi. Tässä osittain maalattua pintaa... ja tässä valmista. Maalasin siis vain noen piiloon ja jätin takan muuten maalaamatta. Siitä tuli oikein hyvä. Tämä on kyllä nopea ja helppo tapa tulevaisuudessakin korjauksia tehdä.


Tästä postauksestahan tulikin ihan ostoskanavamainen, vaikkakin ilman kertauksia toteutettuna:)

4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus, ostoskanavasta huolimatta tai juuri sen takia ;D (en kyllä itse huomannut)! Pitääkin muistaa nuo kaksi asiaa, sekä liesituuletin että maalin laji. :)

  VastaaPoista
 2. Toisten vahingoista viisastuminen helpottaa omaa arkea ja osin siksi tämä blogimaailma on niin kiehtova:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee ja hyvä, niin kauan kun siitä on hyötyä kaikille osapuolille! :)

   Poista
 3. Kiitti vinkistä! :) Laitetaan korvan taakse, meilläkin kun on rapattu takka..

  VastaaPoista