maanantai 28. toukokuuta 2012

Takaterassi

Talon ulkokuori ja sen maalaus jäi viime kesänä hieman kesken ja nyt loppuja juttuja on työstetty eteenpäin. Itse talossa on enää ulkopuolelta tehtävänä muutamia oven- ja ikkunanpieliä, sokkelin käsittely, muutamien lumiesteiden laittoa ja takaterassin sekä sinne pääovelta johtavien portaiden tekeminen. Tuntuu pieneltä viime kesän urakkaan verrattuna.

Sunnuntaina jatkoin talon takakuistin katon maalausta. Rankkaa puuhaa kurkotella ylöspäin ja kädet ja niskat ovatkin nyt ihan jumissa. 


 Talon taakse tulee suuri terassialue, josta tänä kesänä teemme katoksen alle jäävän terassin. Terassi nousee oven alaeunan tasolle saakka ja on koko talon levyinen.

 


 
Oikealla näkyvä ikkuna on meidän makkarin ja vasemmalla näkyvä Eevin.


Talon päädystä terassilta laskeudutaan portaita pitkin pääoven ja autotallin väliseen katokseen.


 Oikeat portaat tulevat aivan seinän viereen eivätkä näin hassusti kuin nämä väliaikaiset portaat.


Kuten aiemmin jo mainitsin, niin terassin teko jatkuu ensi kesänä. Tuolloin teemme takaoven edessä olevien kahden kuvassa näkyvän pylvään välistä portaat alas ja jatkamme terassia patiotyyppisesti...
alla näkyvälle puupinolle saakka. Takana oikealla pilkottavan tallin kohdalle rakennamme aitan, joka rajaa pation. Puupinon suuntaiselle sivulle ja siitä vasemmalle sivulle jatkuen teemme vaakarimoituksesta korkeamman seinämän, joka rajaa näkymää naapureihin.


Nämä luonnon muovaamat kalliot yritämme jättää näkyviin ja ehkäpä jopa niitä vähän enemmän esiin kaivella.


Meille terassimateriaali on ollut alusta saakka selvä ja olemme suunnitelleet toetuttavamme laudoituksen lehtikuusesta. Haluaisimme kauniisti harmaantuvan huoltovapaan terassin. Nyt kuitenkin luin Valkoinen koti - blogista terassimateriaalipohdinnan ja siihen liittyvät vastaukset ja aloin empimään. Minulle oli aivan uusi tieto, että lehtikuusesta lähtee tikkuja. On varmasti vielä pohdittava ja selviteltävä ominaisuuksia ennen kuin laitetaan laudat tilaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti