keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

KuraeteinenMeillä on vielä pääsiäinen, vaikkakin pikkumiehen istuttamat ruohot alkavat jo uhkaavasti kellistyä. Tänään niitä piti vielä hänen toiveestaan yrittää leikkaamalla ja kastelemalla pelastaa, mutta kohta on luovutettava. Meidän pääoven vieressä sijaitseva kuraeteisemme on valmistunut pikkuhiljaa. Muutama viikko sitten Heikki laatoitti sen ja vaikka laatoitus oli hänelle uusi aluevaltaus, niin työn jälki on kyllä uskomattoman siistiä. Kuraeteisen oikealla seinustalla on ilmanvaihtokone ja vaikka tuo itse kone onkin hyvin siisti, niin sen päältä lähtevät ja alla olevat putket eivät tuota eteistä kaunista.Tämän vuoksi halusimme peittää seinustan liukuovilla. Toki nuo putketkin myöhemmin peitetään levyllä, mutta veikkaan, että ei siitä kokonaisuudesta silti katseen kestävää tule. Liukuovien taakse tulee jäämään ilmastointikoneen levyinen kenkäteline, kaksi Antonius-koritelinettä sekä henkaritanko. Vaikkakin näkymä on nyt siisti, niin kuraeteinen näyttää liukuovien asennuksen jälkeen paljon pienemmältä.


Liukuovia vastapäätä kuraeteisessä on Ikean Grundtal hylly, jossa kuivattelemme märät ulkovaatteet ja hanskat. Hyllyn alla on varsinainen kuraeteinen vesihanoineen. Kuraharja suihkuletkin päähän on vielä ostoslistalla.
Jotain piristävää tämä tila kaipaa ja sellaista tänne täytyy pikkuhiljaa etsiskellä. Meillä olisi ylimääräisenä Ikean kirkkaanpunaisia kenkäkaappeja ja pohdinkin nyt niiden kiinnittämistä tuohon liukuovia vastapäätä olevalle vapaalle seinänpätkälle. Täytyypä mallailla.

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukuovien taakse on hyvä piilottaa kaikki sälä. Kivalta näyttää!! Varmasti kenkälaatikot piristäisi tai sitten ihan jotain kivaa (valokuvia tms.) seinälle. Paraskin neuvoja täällä kun omaan kotiin ei olla saatu vielä paljon mitään seinille... :)

   Ja juuri tällähetkellä minusta tuntuu että kuraeteinen olisi meillä se kaikista tärkein huone, johtuu varmaan siitä että a. mutakukkoja on riittämiin tässä perheessä, b. kuraeteinen on tällähetkellä rakennusrojun säilytyspaikka c. piha on täynnä mutaa ja haluaisin sen karisevan sinne kuraeteiseen, en "paraati"eteiseen.

   Poista
  2. Kuvat voisivat olla hyvä ajatus. Tai jotain julistekortteja. Kiitos vinkistä. Kuraeteinen on hyvä juttu. Me saimme sen vasta, kun pahin kuraikä ohi, mutta nsutimme silti.

   Poista
 2. Kuraeteinen näyttää erityisen hyvältä!

  Mielestäni rehti, erillinen kuraeteinen pitäisi olla jokaisessa kodissa. Sellaiset kodinhoitohuoneeseen lisätyt kurasyöpöt tai käytännössä teknisenä tilana toimivat "kuraeteiset" kuulostaa mun korvaan viritelmältä, jotka ei tee oikeutta sanan varsinaiselle merkitykselle.

  Valokuvat olivat mielestäni hyvä idea pieneksi väripilkuksi teidän kuraeteiselle :)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli edellisessä talossa juuri kuvailemasi "kuraeteinen" ja kyllä sekin arjessa avuksi oli, mutta tämä on juhlaa.

  VastaaPoista