lauantai 21. tammikuuta 2012

LoppupaniikkiaAjatuksenamme on muuttaa 29. päivä sunnuntaina ja meillä on rakennuksella täysi kaaos. Alakerta jää ihan kesken, niin kuin jo tiesimme ja ajattelimmekin, mutta yläkerran suhteenkaan ei kovin valoisalta näytä. Vaiheessa on vielä parketin asennus ja vaatekaapin, kylpyhuoneen ja keittiön kalusteiden asennus sekä sähkö- ja lvi-työt. Täysin aloittamatta lattia- ja ovenympäryslistojen laitto, kahden välioven asennus sekä kylpyhuoneen katon panelointi. Vaatehuoneen elfat on suunniteltu, mutta niitä ei ole vielä kaupan hyllyltä haettu. Viikko aikaa ja keittiökalusteiden asennusta sekä sähkö sekä lvi-töitä lukuunottamatta kaikki Heikin tehtävänä. Niin ja yläkerran siivousta ei ole aloitettukaan.

Keittiön kanssa meillä on ollut haasteita ihan enemmänkin ja sen  valmistuminen jännittää eniten. Olemme ottaneet siihen asennuksen, joka on aloitettu jo kaksi viikkoa sitten, mutta osittain jälkitoimituksessa olleista ovista, vääristä laatikoista ja minun mokastani kivitasotoimituksen suhteen johtuen, keittiö on vielä hyvinkin vaiheessa. Kivitaso tulee keskiviikkona ja toivon, että keittiö on suunnilleen valmis sunnuntaihin mennessä. Puuttumaan jää kuitenkin paljon tavaraa. Kolmen korkean kaapin alaosasta puuttuvat niihin piirretyt vetolaatikot ja roskikset sekä  aterinlaatikot olivat jääneet ilmeisesti tilaamatta ja ja välitilan lasia emme ole voineet tilata ennen kivitasoasennusta.

Olen ymmärtänyt, että puutteet toimituksessa johtuvat siitä, että Keittiömaailman tuotteissa on hyvin suuri valmiusaste ja paljon valmiita kokonaisuuksia. Tämän vuoksi vähäinenkin muutos (esim. erikoisovet) aiheuttavat sen, että valmiilla koodilla tilattu  tuote ikään kuin muuttuu tilauksessa erikoistuotteeksi ja siihen täytyy muistaa koota kaikki osat yksitellen. Tällaisen käsityksen sain keittiösuunnittelijaltamme. Edellisessä talossa meillä oli Nixi-keittiö, joka toimitetaan kalustelevypinoina, eikä toimituksessa ollut yhtäkään puutetta tai virhettä koko talon kalusteiden osalta. Tuotteet olivat laadukkaita, palvelu erinomaista ja pidän kovasti firman hieman muista poikkeavista omista ovimalleista. Nixin olisimme nytkin valinneet, mikäli täällä Kuopiossa olisi heidän liikkeensä ollut, mutta meitä arvelutti keittiökauppojen tekeminen niinkin kaukana kuin Jyväskylässä sijaitsevan liikkeen kanssa.

Vaikka itse keittiöasennus onkin ollut jumissa, niin edistystä on tapahtunut sähkötöiden suhteen.Kaappien päälle on asennettu Adluxilta tilaamamme Saalinki-loisteputket ja kattoon  himmennettävät  Planex-pienoisloisteputkivalaisimet. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että keittiöön saa nyt valaisimilla erilaisia valaistusratkaisuja.Keittiöön on vielä tulossa yläkuvassa osittain näkyvän yläkaapistokokonaisuuden ympärille asennettava ledinauha. Nauha asennetaan ulos koolatun kaapin taakse niin, että se valaisee kaapin ympäryksen.Tämä oli keittiösuunnittelijamme loistava idea. Vähän minua harmittaa tuon ratkaisun suhteen se, että minun ajatukseni eivät pysyneet ihan mukana ja nyt kaapin alla kummallakin puolella on kulmaan asennetut pistorasiat, jotka hieman särkevät kokonaisuutta.Siinä vaiheessa, kun tajusin ajatusvirheeni, niin oli jo myöhäistä muuttaa seinästä ulos tulevien sähköjohtojen paikkaa ja tavallisia rasioita käyttäen, johdot olisivat jääneet pintaan näkyviin. Vähän harmittaa se, että jotenkin sitä luuli ensimäisestä rakentamisesta viisastuneensa ja nyt tuntuu, että vikatikkejä on tullut paljon enemmän... Hyvä tästä kuitenkin varmasti tulee ja nämä tässä vaiheessa merkityksellisiltä tuntuvat asiat menettävät merkityksensä, kun arki alkaa. Eihän sekään aina ihan virheettömästi rullaa ainakaan meidän perheessä.  


Kodinhoitohuoneen värimaailmaa olen pohtinut kovasti. Yhden epäonnistuneen maalauskokeilun jälkeenhän maalasin seinän valkoiseksi, mutta jotain väriä tuo huone kaipaa. Tänään Keittiömaailmassa käydessäni sitten pysähdyin katselemaan tällaista kodinhoitohuoneratkaisua ja ihastuin sen iloisuuteen. Välitilassa oli käytetty alla näkyvää Laattapisteen turkoosia laattaa ja osa seinästä oli maalattu laatan sävyisellä maalilla. Vähän täytyy vielä pohdiskella, mutta jotain tämän suuntaista haluaisin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti