tiistai 3. tammikuuta 2012

Laatoitusta


Rakentamisessa on nyt se vaihe, että tapahtuu paljon näkyvää lyhyessä ajassa. Tunne johtuu paljolti  siitä, että kaikki, mitä tällä hetkellä ylipäänsä tehdään on jo lopullista pintaa. Paljon on tosin tapahduttavakin ja lyhyessä ajassa, koska muutto on jo tammikuun lopussa.


Laatoitustyöt ovat hyvässä vauhdissa ja tänään töiden jälkeen rakennuksella piiapahtaessani minua oli vastassa hieman yli puoleen väliin laatoitettu eteisen käytävä. Laatta on Kuopion Uunista ja kaakelista tilattu IHE-groupin QD Fume naturale ja sama kuin edellisen talomme kylpytiloissa, joskin nyt silloisen 15x15 sijaan suurena 30x60 kokona. Tätä laattaa meille tulee kahta makuuhuonetta ja kylpyhuonetta lukuunottamatta koko alakerta.

Laatta on käyttäjän unelma ja siksi valitsimme sen tähänkin taloomme. Lian saattaa tarvittaessa hangata pois vaikka teräsvillalla ilman, että laatta siitä kärsii. Se ei ole myös lainkaan liukas ja siksi lasten kanssa huolettoman turvallinen. Ainoa pienoinen miinus tulee siitä, että hiekan pöly näkyy siinä todella hyvin, kuten tästäkin laatoituksen jälkeen vielä pesemättömästä laatasta otetusta kuvasta näkyy.

Alakerrassa on laatoitettu myös kylpyhuoneen seiniä. Pääovea vastapäätä alakerran käytävän päässä sijaitsee saunan yhteydessä oleva suurempi kylpyhuoneemme. Seinät laatoitetaan 30x60 kokoisella laatalla. Suihkuseinän laatta on Pukkilan Altaj gricio chiaro, joka on vaaleanharmaa, mattapintainen ja sen pinnassa on hopeanhohtoista kiillettä. Muut seinät tulevat valkoisella kiiltävällä peruslaatalla.

Harmaalle taustaseinälle tulee kaksi suihkua ja oikealla näkyvässä valkoisessa laattaseinässä on varaus ammeen hanoille. Ammeen tarvetta jäämme vielä pohtimaan, mutta ajattelimme, että varaus sille on hyvä jo nyt huomioida.Suihkuseinälle tulee kaksi 90cm pitkää Unidrain-kaivoa. Pesuhuoneen lattia laatoitetaan samalla vaaleanharmaalla Pukkilan 50x50 kokoisella Menhir-laatalla laatalla kuin yläkerran kylpyhuoneen ja keittiön lattiat.Vasemmalla näkyy tällä hetkellä varastona oleva sauna.Saunan ja kylpyhuoneen välille tulee kirkkaan lasioven lisäksi ikkuna kylpyhuoneeseen. Saunan suunnilmat ovat vielä hieman vaiheessa, mutta sitä rakentelemme sitten muutettuamme ihan rauhassa. Tällä hetkellä varmaa on se, että niin saunaan kuin kylpyhuoneeseenkin tulee katoksi sama valeponttipaneli kuin alakerran käytävään. Lauteet rakennetaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä vähäoksaisista kuusilankuista. Seinät pohdituttavat vielä, mutta alla näkyvän Kalarannan Harmajan sauna miellyttää kovasti silmää ja ehkäpä se toimii innoittajana valinnoille. Siinä kattona sama valeponttipaneli, jonka me olemme valinneet ja vaikka koskaan aiemmin en ole sormipanelista syttynyt, niin tässä seinässä se näyttää kauniilta. Talo on muutenkin tutustumisen arvoinen ja siihen pääsee tutustumaan täältä.Laatoitus jatkuu huomenna, mutta sen lisäksi keittiöasentaja aloittaa työnsä. Keittiö oli tänään vielä epätoivoisen näköinen kasa, mutta huomenna jo varmasti iloisemman näköinen ilmestys.


 

Loppuun vielä makkaranpaistokuva viime viikonlopulta. Huomattavasti lämpimämpää on jo lastenkin makkaraa paistella kuin takapihan kalliolle tehdyllä nuotiopaikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti