perjantai 13. tammikuuta 2012

Sisustuksesta

kuva: Finnish design shop
Kerroin aiemmin, että  pitkäaikainen haaveeni  k-tuolista toteutuu. Laitoimme kaksi viikkoa sitten tilaukseen mustan unelman ja nyt malttamattomana odottelen, että saan pimeänä talvi-iltana käpertyä siihen tärkeältä ystävältäni saamani kauniin harmaan viltin kanssa takan lämmöstä nautiskellen ja block-lampun valossa hyvää kirjaa lukien. Kenelläkään ei ole kiire mihinkään ja tämä kaoottinen rakentamisen loppuvaihe on vain jälkeen päin hymyilyttävä muisto. Vielä muutama viikko, niin helpottaa ainakin väliaikaisesti.

Tässä postauksessa ajattelin hieman kertoa  tulevan kotimme sisustukseen liittyvistää haaveista ja hankinnoista. Minulla on yksi suomalainen muotoilija ylitse muiden. Kuten ensimmäisestä kappaleesta voi jo arvailla, niin kyseessä on Harri Koskinen. Lähes kaikki hänen tuotteensa aiheuttavat minussa valtaisan ihastuksen. Liekö asiaan vaikuttamassa sekin, että Harri Koskinen on pienen kotikyläni suuri kuuluisuus. Meillä on jo yllä mainittujen lisäksi muutamia hänen tuotteitaan,
Kuvat: iittala homeshopping.commutta myös vielä toteuttamattomia haaveita, kuten suuri Lantern-lyhty kirkkaasta lasista.
 

                                                        Kuva: www.harrikoskinen.com

Koskisen tuotteiden ohella minua ihastuttaa hänen asenteensa muotoilua kohtaan. Merkityksellistä ei ole suunnitella vain kalliita design-esineitä, vaan tärkeää on tuoda muotoilulla iloa myös arjen pieniin usein itsestään selvinä pitämiimme asioihin.  Harmi, että nämä palovaroittimet toimivat pattereilla verkkovirran sijaan.

                                                              Kuva: www.sisustusblogi.fi

Meidän perheessä ei minun  ihastukseni erilaisiin asioihin jää epäselväksi  lapsillekaan. Samalla tavalla, kun he jo melko melko erehtymättömästi tunnistavat Kannustalot muiden talojen joukosta, niin myös Koskisen tuotteet ovat heille tuttuja.  Ja tarttuuhan se into, kun oikein vilpittömästi hehkuttaa. Tästä kertoo varmasti hyvin se, että neljäsluokkalainen esikoisemme piti koulussa esitelmän Koskisen urasta ja tuotannosta :)                        Kuva: www.karstulankiva.fi

Loppuun vielä Karstulan Kivan juhlavuoden logo Koskisen uudistamana.  
                                               Ei kommentteja:

Lähetä kommentti