tiistai 17. tammikuuta 2012

Kolmetoista päivää muuttoon

Muutto on lähellä, enkä uskalla ajatella, mitä kaikkea on vielä tehtävä sitä ennen. Vuokrakotimme on hurjassa kaaoksessa, kun yritän pikkuhiljaa lasten kanssa pakkailla tavaroita. Heikki on kuitenkin hyvällä mielellä ja toiveikas, joten eiköhän tämä tästä.

Viime viikolla meille tuli portaat. Portaista pyysimme tarjouksia todella monesta paikasta keskeisestä Suomesta, mutta tiukan kilpailutuksen jälkeen teimme kaupat Lumijoella sijaitsevan Jale-portaiden kanssa. Lähes kaiken viestinnän olemme käyneet sähköpostilla niin suunnittelu kuin tilausvaiheessakin ja palvelu on ollut koko ajan erinomaista. Eniten jännitimme, miten valkoöljyttyjen tammiaskelmien väri sopii parkettiimme. Lähetimme parketista mallipalan tehtaalle ja saimme sieltä kolme erilaista mallipalaa, joista viikkoa ennen toimitusta valitsimme "vähiten eri värisen". Mallipalat eivät meitä vakuuttaneet ja hieman pelolla odottelimme, mitä tuleman pitää. Askelmien väri oli kuitenkin oikeissa lankuissa erittäin kaunis ja olemme portaisiin todella tyytyväisiä.  Kuvia en niistä valitettavasti ehtinyt napata ennen pahvisuojusten paikalleen laittamista, mutta palailen niihin myöhemmin. Vähän kasitystä väristä saa kuvassa näkyvistä käsijohteista.

Olohuoneen ja meidän makuuhuoneemme parketti on asennettu  ja ensimmäinen sisäovikin on jo paikallaan. Parketointi jatkuu, kun keittiöasennus on valmis ja kodinkoneröykkiö uunin takaa hävinnyt.


Ikkunalistat ovat yläkerrassa paikallaan jo lähes kaikissa ikkunoissa ja vaikka kuva ei niille oikeutta teekään, niin olemme niihin erittäin tyytyväisiä. Kapeat listat istuvat hyvin ikkunoihin ja Heikki on onnistunut tekemään jiirit siististi ilman, että irvistävät kulmista. Lattialistat asennetaan todennäköisesti aikataulullisista syistä vasta muuton jälkeen. Mutta varmasti asennetaan, vaikka epäilijöitä tämän suhteen on ollutkin :) Lienee useiden ihmisten kommenttien mukaan yleisin kesken jäävä asia talonrakennuksessa.

  


Laatoitukset ovat valmiina jo lähes koko talossa. Harmia on ollut laattojen riittävyyden suhteen ja tänään teimme uusintatilauksen jo kolmannesta laatasta. Onneksi ovat aina tulleet muutamassa päivässä ja laatoittajalle on riittänyt hommia aina jossain muussa tilassa. Alakerran kylpyhuoneen laatoituksiiin olen erityisen tyytyväinen ja suuret laatat tekevät tilasta rauhallisen ja harmaan seinä- ja lattialaatan sävyt sopivat kauniisti yhteen. Pesutiloista on tulossa lisää kuvia, kunhan saamme tyhjennettyä ne ylimääräisestä tavarasta. 

 
1 kommentti: