maanantai 9. tammikuuta 2012

Vanha koti

Tänään oli tarkoitus päivittää pitkän viikonlopun saldoa, mutta siitä tuonnempana. Laatoitusten valmistuessa, keittiön rakentuessa, parkettien laiton edetessä ja seinien saadessa maalia alkaa talomme sisustus pikkuhiljaa hahmottua. Huomaan koko ajan vertailevani uuden talomme ratkaisuja 2007 valmistuneeseen Kannustalon perinnemalliston Rauhalaamme. Sisustuksellisesti näissä ulkoisesti hyvinkin erityylisissä taloissamme on paljon samaa. Pidimme Rauhalastamme kovasti ja sitä rakkaudella rakensimme, mutta tämä valmistumassa oleva talo on kokonaisuutena hurmannut meidät ja tuntuu jo nyt ihan toisella tavalla omalta kodilta. Paljon asiaan vaikuttaa tietenkin myös talon paikka kallioisella metsäpohjaisella tontilla Kallaveden rantamaisemissa.Valmistumassa olevassa Harmajassa haemme selkeästi edellisiä ratkaisujamme enemmän kontrasteja niin pintaväreillä, huonekaluilla kuin tekstiileilläkin. Valkoisen rinnalla on nyt muitakin värejä (lue harmaata ja mustaa :-) ) Myöskin esimerkiksi valaistusratkaisut teemme toisin. Ensimmäinen rakennuskerta on antanut selkeästi viisautta rakentamisen saralla, mutta loppuun asti ajattelemattomia asioita on tässäkin projektissa ihan riittämiin. Tämä on kuitenkin viimeinen harjoituksemme! Tähän loppuun kuvia ensimmäisestä omasta talostamme.6 kommenttia:

 1. Toi teidän vanha talo on niiiiiin mun tyyppinen :) Onko hirveän epäkohteliasta tiedustella, että paljonko toi teidän vanha talo suunnilleen tuli maksamaan? Ei tietenkään ole pakko vastata, mutta tahtoisin tietää, että paljonko omilla unelmilla on suunnilleen hintaa? ;)Rakensitteko siitä itse kuinka paljon? Kannustalot on kyllä niin ihania! Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti talosta itsekin pidimme. Hinta oli varmasti pihatöineen nippa nappa kakkosella alkava. Teimme tosi paljon myös itse.

   Poista
 2. Ihanaa, kun vastasit, kiitos! :) Tuo hintahan kuulostaa tosi edulliselta! :) Mutta riippuu tietysti paljon juuri siitäkin, että minne rakentaa ja kuinka paljon tekee itse. Millaisella valmiusasteella talo tuli teille eli mitä kaikkea suunnilleen teitte itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä hinnassa 45000 € tontti mukana. Teimme kyllä paljon itse. Väliseinävaiheeseen saakka meillä oli joku apuna rakentamassa, mutta siitä loppuun teille kaiken lukuunottamatta tasoitusta ja laatoitusta. Ulkona teimme paljon koristelistoituksia ja laudoitusta esimerkiksi autotalliin.

   Poista
 3. Törmäsin tähän Rauhalan kuvaan kun googletin erivärisiä taloja. On näköjään vanha blogiteksti jo, mutta saako kysyä, mitä väriä se on?

  VastaaPoista