tiistai 10. tammikuuta 2012

Pitkän viikonlopun puuhailuja

Kolmen päivän viikonloppuun mahtui monenlaista puuhastelua. Vaikka paljon saimme tehtyä asioita eteenpäin, niin tuntuu, että vielä ei mikään ole valmista, vaan jää odottamaan jotain pientä yksityiskohtaa. Maalausta valmistellessakin löytää koko ajan lisää paklattavaa ja
pintamaalauksen sijaan edessä onkin uusi hionta ja pohjamaalipaikkaus. Hitaasti hyvä tulee kuitenkin tässä asiassa.

Heikki on puuhaillut varastoa pitkin syksyä aina muilta puuhilta ehtiessään. Parilla seinällä on jo hyllyjä ja olemme alkaneet pikkuhiljaa tuomaan hyllyille kerrostaloasuntomme häkkivaraston tavaraa. Varasto on ilahduttavan iso. Se jaetaan kahteen osaan, joista toinen varataan vaatteille, varapatjoille, monoille, luistimille, pakastimelle ja muulle siistiä säilytystä kaipaavalle tavaralle.  

  Varaston toisella puoliskolla on tekninen tila ja siellä tullaan säilyttämään työkaluja, pihatarvikkeita ja suksia. Sinne on tarkoitus myös varata tilaa kaikenlaiselle pienelle askartelulle.

Maalaus näytteli suurta osaa minun viikonlopustani. Ikkunalistojen lisäksi sain maalattua


kodinhoitohuoneen. Päätin, että jossain yhteisessä tilassa täytyy olla "rohkea" ja sutia pintaan jotain muutakin kuin valkoista ja harmaata. Niinpä kodinhoitohuoneen kolme seinää oli ajatuksena maalata Tikkurilan aalto-värillä. Olin ostanut kokeilua varten litran purkin maalia ja vähän empien sen hyväksi havaittuani vielä kolme litraa lisää. Jossakin siivouksen yhteydessä suurempi maalipurkki oli kuitenkin kadonnut ja sain maalattua vain yhden seinän.  Hyvä niin, sillä seuraavan yön aikana "aallon" värinen  kodinhoitohuone tuli uniinkin ja ...

aamulla ensitöikseni, mieleni rauhoittaakseni, maalasin sen tutulla ja turvallisella valkoisella. Kaksi kerrosta valkoista maalia riitti peittämään turkoosin seinän ja minun lisäkseni ratkaisulle hurrasi keskimmäisemme, joka oli jo alkujaankin ollut turkoosia seinää vastaan.
 Maalauksen yhteydessä huomasin, että joulujen väliviikolla tehdyt naapuritontin räjäytykset  olivat täräyttäneet taloamme sen verran, että alakerran tasoitetuissa seinissä näkyi muutamia hyvin ohuita halkemia harkkosaumojen kohdilla. Maalatuissa seinissä näitä ei näkynyt. Asian kävi vastaavan mestarimme lisäksi toteamassa räjäytyksiä tehneen firman edustaja ja hoitui ainakin tässä vaiheessa pakkelilla. Halkeamia on vaikea kuvistakaan edes havaita, mutta dokumentoimme niiden paikat mittanauhan avulla.

 

 Minä en ollut ainoa, joka viikonlopun aikana keskittyi maalaukseen kieli keskellä suuta. Aatu sai joulupukilta pienen maalaussetin, joka sisälsi öljyvärituubeja ja kolme pientä" taiteilijankangasta".

Kaksi taulua tuli melkein valmiiksi ja jäämme odottelemaan kokoelman kolmatta osaa. Ne on taiteilijan mukaan määrä ripustaa meidän makuuhuoneemme seinälle.


 Heikin viikonloppu kului monenlaisia pieniä juttuja paikkaillessa ja eteenpäin työstäessä. Eniten iloa aiheutti kuitenkin parketoinnin aloitus. Asennus aloitettiin meidän makuuhuoneestamme. Kuvan värit valitettavasti valehtelevat ja "Manttelin" värisen seinän edessä tummalta näyttävä parketti on Paradorin tammi arctic 3-sauva valkomattalakattu parketti. Sama savy kuin edellisessä talossamme, mutta tällä kerralla valitsimme öljytyn sijaan valkomattalakatun.


 Tämän viikon aikana talolla on tarkoitus tapahtua paljon. Laatoitukset etenevät, keittiö tulee tasoja vaille valmiiksi ja me saamme portaat. Tällä hetkellä elättelen toivetta, että kolmen viikon raadannan jälkeen suuntaamme koko perhe suksinemme tuonne kuvassa näkyvälle Pölläkälahden jäälle. Talvikin on vihdoinkin tullut tänne Kuopioon.
2 kommenttia:

  1. Hei, liityinpä lukijaksi. Tuli kuopion ajat mieleen, paljon on tullut hiihdettyä pölläkänlahden jäällä. Mahtavat resurssit teillä siellä kuntoiluun/retkeilyyn. Meillä kans raksaprojekti meneillään. Tsemppiä loppurutistukseen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempeistä! Käväisin pikaisesti katsomassa projektianne ja silmää hivelevä on tuo teidän talonne ympärillä oleva metsä.

    VastaaPoista