maanantai 12. maaliskuuta 2012

Edistystä alakerrassa

Alakerran käytävän ja sen jatkeena oleva tv-huoneen panelikatto on hiihtoloman aikana valmistunut. Myös kaikki käytävän varrella olevat sisäovet ovat paikallaan ja niiden ympärykset listoitettuina. Laattalattian ja seinän vierustat paklattu, maalattu ja silikonilla viimeistelty. Tunnelma kotiin tullessa on aivan erilainen, kun kaikki, mikä vielä on kesken on piilossa ovien takana :) Suuri henkinen voitto, joka tuo lisäintoa rakentamiseen. 

Käytävä kaipaa kovasti väriä ja kaikua vähentäviä tekstiileitä. Tarkoituksena on etsiskellä kivoja ja iloisenvärisiä kankaita, joita sitten pingoitetaan akustiikkalevyjen päälle ja ripustetaan asetelmaksi seinälle. Porrasaukon seinään ehkäpä huopakankailla päällystettyjä akustiikka-virityksiä, joihin sain vihjeen täältä  Villa Minimalista-blogista . Ihana uusi blogituttavuus, johon tutustumista suosittelen.

Alakerran käytävän valaistusta pohdimme todella paljon. Koska alkuperäinen ajatus oli, että kattoa ei alaslasketa, vaan se jää ontelolaataksi, suunnittelimme epäsuoraa valaistusta seinään asennettavilla loisteputkilla toteutettuna. Alaslaskun varmistuttua päädyimme toteuttamaan yleisvalaistuksen pienoisloisteputkilla. Sisääntuloa valaisee lisäksi kaapin päälle asennettu loisteputki. Se syttyy liiketunnistimella ja kauppakassien kanssa kotiin tultaessa ei tarvitse etsiskellä valokytkimiä, vaan valo syttyy oven avautuessa. Loisteputken eteen on vielä tarkoitus laittaa koko kaapin mittainen lista, jottei loisteputki näkyisi kauempaakaan katsottaessa.


Mutta kaikki ei alakerrassa tosiaankaan ole valmista ja tekemistä riittää. Tässä kuvia suljettujen ovien takaa.

sauna

Emilin huone, joka valmistuu ensi viikonloppuna.
Vaatehuone, joka näyttää toivottomalta, mutta oikeastaan odottaa vain putkihässäkän piilotusta ja seinänvierussilikoneja.

Tosi asiassa moni kesken oleva huone on, saunaa lukuunottamatta kesken vain ihan vähän. Levällään olevat työkalut ja maalipurkit vain luovat vaikutelman suuresta projektista. Hitaasti mutta varmasti tämä projekti kesään mennessä sisältä valmistuu ja sitten siirrymme puuhailemaan ulkosalle.

2 kommenttia: