keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Sää on totisesti suosinut meitä 10-viikolla hiihtolomaa viettäviä. Tänään oli  paklailusta, maalauksesta ja listoituksesta pidettävä taukoa ja suunnattava koko perheen voimin jäälle. Ennen lähtöä nappasin kuvia lasten pihalle väkertämistä leikkipaikoista.Talon takana kallion päällä on kuistin katosta ylijääneistä panelinkappaleista ja muista laudankappaleista rakennettu maja. Taitaapa siinä olla oikein peltikattokin.Tämän rakentamisen parissa viihtyi pieni väki syksyllä monta arvokasta hetkeä.

 Maja on kaksiosainen. Siinä on sisäänkäynti ja varsinainen sisäosa. Pohjaltaan tämä maja on L-mallinen. Rakentaminen jatkuu kevään tullen ja yksi tärkeimmistä projekteista ennen sitä on maalivärin valinta. Kolmen vahvan ajatuksen omaavan rakentajan kompromissi vain vaatii hieman sulattelua. 
Tontin toiselle reunalle kallion päälle (tulevan aitan paikalle) varastoimme kesän ja syksyn aikana laudanpätkiä rakennuslavoista kyhättyyn kehikkoon. Talven aikana kehikon ulkosivulle oli pikkuhiljaa rakentunut keppihevostalli. Kuvaajakin näkyy tässä kuvassa...Kehikon tyhjennyttyä pyysi tallin omistaja saada laajentaa toimintaansa ja nyt tallissa on aiemman "pihattomaisen" ratkaisun lisäksi myös lattialla varustettu sisäosa.Hiihtoretkiin tuo lisämaustetta puhelimeen lataamani Sport Tracker, josta voi lenkin jälkeen tarkistaa esimerkiksi hiihdettyjen kilometrien määrän ja hiihdetyn reitin kartalla. Kivaa siinä on myös se, että voi jälkeenpäin ihastella reitin varrella otettuja kuvia oikeaan paikkaan kartalla liitettynä. Tänään kiertäessämme ensimmäsitä kertaa viereistä suurehkoa niemeä, auttoi se meitä myös navigoimaan takaisin kotiin. Koko perheellä taisi olla tällä retkellä oikein hauskaa.

Aaro Hellaakoskea mukaillen "Ken latua kulkee, ladun on vanki. Vapaa vain on umpihanki. "

Saaristokaupungissa on ehdottomasti hienointa luonnon läheisyys. Vesistö näkyy lähes kaikkialle ja kaupunginosan nimen mukaisesti vesimaisemaa hallitsevat pienet kauniit saaret. Talvella niitä on hiihdellen helppo tutkiskella ja valloittaa.
 

Kaupunki on myös panostanut hienosti tähän alueeseen ja rakentanut pieniä nuotipaikkoja saariin ja niemenkärkiin. Talvella niistä pääsee nauttimaan jäätä pitkin hiihdellen, mutta kesäksi on hankittava pieni paatti, jolla saarille pääsee rantautumaan. 


 


2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Olette näköjään käyneet myös meidän lähellä olevalla grillikodalla :) Tunnistin tuosta isosta kivestä, jonka päälle pojat aina pyrkivät.

    VastaaPoista
  2. Hei, blogissani on sinun blogille tunnustus.

    VastaaPoista