tiistai 6. maaliskuuta 2012

Piipunrassi-harrastus

Kerroin aiemmin Eevin huoneen esittelyn yhteydessä piipunrassi-ihmisistä ja suunnittelin tekeväni niistä ihan oman postauksen. Eevi lupautui asiantuntijaksi ja meillä oli tätä tehdessämme hurjan kivaa.


Eevi on jo kohta neljä vuotta esittänyt syntymäpäivä- ja joululahjoiksi epätyypillisiä toiveita. Listalla on ollut piipunrasseja, silkkipaperia, lankaa ja servettejä.

Piipunrassiharrastus näkyy myös niin, että vaatteiden taskut ovat aina täynnä milloin mistäkin löydettyjä aarteita (Eevi)/ roskia (äiti). Koulusta saa jokaisen ruokailun yhteydessä ottaa yhden servetin. Eevi kertoi, että ei koskaan käytä niitä, vaan säästää ne aina kotiin. Lisäksi servettivarastomme hupenee ja vessapaperin suikaleita löytyy joka paikasta.

 Piipunrassi-ihmiset ovat varsinaisia supersankareita. He voivat taistella pahiksia vastaan pilaamatta kampaustaan ;D.  Usein kampaukset ovat todella taidokkaita. Oikealla koululaisen lettikampaus ja vasemmalla opettajan nuttura. Hiukset valmistetaan yleensä villa- tai puuvillalangasta.


                                  Voipa hiukset muotoilla myös rullatusta silkkipaperista.

Muutenkin piipunrassi-ihmiset ovat pieniä, tarkkoja yksityiskohtia pullollaan.  Alla sähkönsiniset menomonot.


Piipunrassi-ihmiset käyvät ahkerasti koulua. Kuvassa opettajatar ja hänen oppilaansa.


Heillä on myös monenlaisia harrastuksia. Tässä muutamia kuvia voimisteluharrastuksen parista.

Voimistelupenkki on rakennettu takkapuiden seasta löytyneestä kakkoskakkosesta. Päällys on tehty talouspaperista, jota on taidokkaasti väritetty alleviivaustussilla ja huopakynällä. Kokonaisuuden viimeistelee vaaleanpunainen villalanka.

Piipunrassi-ihmisillä on myös kotieläimiä. Hevosia...


                                                                         ...vuohi...


                                                     ... ja  löytyypä heiltä koirakin.

Tätä harrastusta voimme suositella kaikille luoville, sotkun ja kaaoksen ystäville ja se sopii myös kierrätyksestä kiinnostuneille.

2 kommenttia:

  1. Vautsi, Eevillä on kyllä rutkasti luovuutta ja mielikuvitusta! :) Hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä Eevillä taitaa olla. Ihana tyttö.

      Poista