tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kaikkea kivaa rakennuslavoistaRakentamisen aikana pihassamme on ollut koko ajan joko korkea tai hyvin korkea pino rakennuslavoja. Päätin, että tällä kertaa en vie niitä  kaatopaikalle, vaan kierrätän ja hyödynnän ne. Ihan en kuitenkaan tuossa tavoitteessa ole onnistunut, vaikka olemme niitä jopa polttopuiksikin melko paljon pilkkoneet. Käytettyjä lavoja on ollut ihan turha tarjota tavaraa tuovien toimittajien mukaan. Sitä olemme yrittäneet. Kävin läpi myös firmoja, jotka hakevat käytettyjä lavoja, mutta täältä Kuopiosta en ole niitä onnistunut löytämään. Pakko on siis ollut pyhästä päätöksestä huolimatta viedä lavoja kaatopaikallekin.

Jotenkin en ymmärrä lavojen  kertakäyttökulttuuria. Se tuntuu tuhlaukselta. Toisaalta ajattelen, että onhan asialla myös työllistävä vaikutuksensa :) Meillä lavoja on polttupuiden lisäksi käytetty kuitenkin moneen tarkoitukseen ja osa lavoista on vieläkin käytössä. Lavoista on tehty esimerkiksi väliaikaisia portaita...


huussin "rossipohja" ...


majan ja hevostallin seinät ja lattia...

 kasvilavalaatikoita ...


ja suksiteline. Tämä suksiteline on niin mainio, että aion maalata sen ja ottaa vakituiseen käyttöön.
Käykääpä vielä katsomassa Livet på Bränntomt -blogissa esitelty idea puutarhamessuilta. Se houkuttaa minua kovasti ja voisi olla kiva juttu lasten kanssa askarreltavaksi.


Taitaa rakennuslavojen jatkokäyttöä rajoittaa vain luovuus. Meillä luovuuden raja kulkee selkeästi siinä, että niitä hyödynnetään vain ulkona. Meillä lavat eivät päädy sisälle olohuoneen pöydäksi tai makuuhuoneeseen sängyksi. Jotenkin ne ovat minusta sisälle liian "rosoisia".

6 kommenttia:

 1. Kyllä kaikenlaista voi niistä tehdä, mutta minulla on sama ajatus kun sinulla että niitä ei tule talon sisäpuolelle.

  VastaaPoista
 2. Loistavaa kierrätystä, varsinkin suksiteline on huikea!

  VastaaPoista
 3. Me onnistuttiin lahjoittamaan suurin osa lavoista parille eri tutulle, jotka tekevät omasta metsästään polttopuita. Lavat toimivat hyvin polttopuiden alusina.

  VastaaPoista
 4. Polttopuiden alusinahan meilläkin niitä tosiaan käytetään. Hienoa, kun olette saaneet niitä lahjoitettua uusiokäyttöön. Meillä pihassa odottamassa myös iso kasa käytettyjä, mutta vielä hyviä pressuja, rakennustelineita, väliaikaisia ovia ja kaikkea kivaa:) Tarjoamme niitä naapuriin, jossa rakennustyöt alkavat ihan näinä päivinä. Katsotaan, kuinka käy.

  VastaaPoista
 5. Hehehe, huussin rossipohja :) Hienoa uudiskäyttöä..

  -Juha

  VastaaPoista
 6. Tosiaan, toi lava suksitelineenä on oivaakin oivempi keksintö!! Meilläkin kun tuppaa olemaan noita suksia! Noista saa kyllä mitä vaan, mielikuvitus rajanaan!

  VastaaPoista